Ned21102018

Posljednje izmjene08:22:35 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Crna kronika Crna kronika Policija POLICIJSKO UPOZORENJE Pripazite na postavljene lažne otvore za isplatu novca na bankomatima

POLICIJSKO UPOZORENJE Pripazite na postavljene lažne otvore za isplatu novca na bankomatima


Policija skreće pozornost građanima da su policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili obavijest od strane dvije banke da su na njihovim bankomatima, 26. siječnja u jutarnjim satima, zabilježeni slučajevi tzv. „cash trappinga“. Riječ je o bankomatu u Koprivničkoj ulici i na dva bankomata u Supilovoj ulici u Varaždinu.

Radi se o slučajevima kada se na bankomatima na otvor za isplatu novca postavlja lažni otvor tzv. "shutter“ koji sprječava isplatu novca odnosno zaustavlja novčanice, dok bankomat istovremeno prikazuje isplatu novca. U takvim slučajevima preporuča se odmah nazvati policiju ili broj koji se nalazi na bankomatu te prijaviti kvar i ne udaljavati se od bankomata, budući da se odmah po udaljavanju, isplaćene ali zaustavljene novčanice zajedno sa lažnim otvorom tzv. „shutter-om“ preuzimaju od strane osoba koje su postavile isti.