Ned29112020

Posljednje izmjene10:39:30 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Crna kronika Crna kronika Policija POLICIJSKA AKCIJA Policija za petak najavila nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva i mobitela za vrijeme vožnje

POLICIJSKA AKCIJA Policija za petak najavila nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva i mobitela za vrijeme vožnje


Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodit će 26. siječnja, u petak, operativnu akciju "Pojas i mobitel". Za vrijeme akcije pojačano će se nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa u motornim vozilima od strane vozača i putnika, uključujući i one na stražnjim sjedištima automobila, kao i pravilno prevoženje djece u prometu.
Također će se pojačano nadzirati prekršaji nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje i sankcionirati svi takvi prekršaji.

S obzirom da nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela, spadaju u „4 glavne ubojice“ u prometu na cestama, policija apelira na sve sudionike u prometu da za vrijeme vožnje ne koriste mobilne uređaje uporabom ruku te da koriste sigurnosni pojas na svim sjedištima u automobilima, odnosno da djecu nižu od 135 cm obavezno prevoze u sigurnosnim sjedalicama.