Pet27112020

Posljednje izmjene10:53:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Crna kronika Crna kronika Policija NAJAVA Od 19. do 22. listpada policija će provoditi pojačan nadzor vozila i vozača

NAJAVA Od 19. do 22. listpada policija će provoditi pojačan nadzor vozila i vozača


Policijski će službenici Policijske uprave varaždinske u vremenu od 19. do 22. listopada ove godine, provoditi pojačan nadzor vozila i vozača.

Tijekom navedenog postupanja posebna će se pozornost biti usmjerena na utvrđivanje težih prometnih prekršaja, a posebice prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja pod zabranom, upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i drugo. Pojačani nadzor posebno će se provoditi prema počiniteljima najtežih prometnih prekršaja u povratu tzv. recidivistima.

Osim prometnih prekršaja policijski službenici će raditi i na otkrivanju kaznenih djela te njihovih počinitelja.

Selektivno zaustavljanje vozila vršit će se na prethodno isplaniranim nadzornim punktovima.  

U sklopu pojačanog nadzora vozila i vozača, tijekom noći 19/20. listopada od 20 do 4 sati na području Policijske postaje Ludbreg, a tijekom noći 20/21. listopada od 21 do 5 sati na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof, provest će se lokalna akcije „Alkohol“.