Čet09072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo

Društvo

NAJAVA NUM poziva na online radionicu prezentacijskih vještina


Kako se dobro pripremiti za prezentaciju? Kako učinkovito prenijeti svoju poruku? Kako prezentirati sebe u što boljem svjetlu? Što s tremom? Mijenjaju li se pravila prezentacije u online svijetu? Sve to doznat će sudionici online radionice prezentacijskih vještina koju provodi Nezavisna udruga mladih u suradnji s Udrugom Zamisli.

Opširnije...

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano online predavanje


U srijedu, 23. lipnja, preko ZOOM platforme Nezavisna udruga mladih održala je svoje prvo ovogodišnje (online) predavanje u sklopu projekta Info-centar za mlade Lepoglava.
Tema predavanja bio je ustroj i djelovanje organizacija civilnog društva, a sva iskustva na ovu temu sa sudionicima je podijelio Darko Ciglar, voditelj projekata u ACT Grupi.

Opširnije...

DJEČJI VRTIĆ "RUNOLIST" Odlazak predškolaca


Najstariji polaznici Dječjeg vrtića "Runolist" iz Žarovnice oprostili su se od svojih prijatelja i teta prigodnim programom.

Opširnije...

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE U Lepoglavi odana počast poginulim antifašistima


Dan kada je u šumi Brezovica kod Siska, 22. lipnja 1941. godine skupina antifašista osnovala Prvi sisački partizanski odred, prvu antihitlerovsku postrojbu u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji te u ovom dijelu Europe, a koji se danas u Hrvatskoj slavi kao Dan antifašističke borbe izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili njegov zamjenik Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić te predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Lepoglave Marija Varović položilo je, u nazočnosti članova Gradskog vijeća i gradskih mjesnih odbora te članove UABA, vijenac i upalilo svijeće podno spomen obilježja žrtvama ustaškog terora na Spomen groblju u Lepoglavi.

Opširnije...

NAJAVA Online predavanje o ustroju i djelovanju organizacija civilnog društva


U utorak, 23. 6. 2020., u 14 sati održat će se prvo ovogodišnje (online) predavanje Info-centra za mlade Lepoglava. Tema predavanja bit će ustroj i djelovanje organizacija civilnog društva, a svoja iskustva u tom području prezentirat će stručnjaci iz ACT Grupe.

Opširnije...

SJEĆANJE Prije 28 godine poginuo je hrvatski branitelj Marko Ledinščak


Proteklo je 28 godina od pogibije hrvatskog branitelja Marka Ledinščaka iz Lepoglave. Marko je poginuo 16. lipnja 1992. godine kao pripadnik 1. gardijske brigade Tigrova braneći Hrvatsku na dubrovačkom ratištu. Imao je tada 19 godina.

Opširnije...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA LEPOGLAVE Vatrogasci još jednom potvrdili svoju snagu i odgovornost


Vatrogasna zajednica Grada Lepoglave održala je, kasnije od planiranog, redovitu godišnju Skupštinu. Razlog kasnijeg održavanja Skupštine planirane za mjesec travanj bila je pandemija izazvana virusom COVID-19, a zbog kojeg su upravo vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava koja čine Vatrogasnu zajednicu Grada Lepoglave bili angažirani u provođenju mjera sprječavanja njegova širenja.

Opširnije...

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Dan škole proslavljen virtualno


Zbog još uvijek aktualne situacije oko pandemije koronavirusa ove je godine u OŠ Ivana Rangera iz Kamenice Dan škole proslavljen virtualno. Za tu je prigodu izdana virtualna e-knjigu u kojoj su predstavljeni uspjesi učenika kameničke škole.

Opširnije...

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održana online radionica pisanja projekata


Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave je u sklopu projekta Info-centra za mlade Lepoglava održala 4. i 5. lipnja online radionicu o pisanju projekata preko Zoom platforme. Radionicu su provodili stručnjaci iz Udruge ZAMISLI iz Zagreba, ujedno i suradnici na projektu.

Opširnije...