Čet24092020

Posljednje izmjene06:24:47 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo

Društvo

NAJAVA U petak Dan otvorenih vrata novoizgrađenog vrtića u Višnjici


Ovog petka, 25. rujna u Višnjici će svi zainteresirani, od 10 sati, imati prigode razgledati novoizgrađenu zgradu dječjeg vrtića u Višnjici. Naime, tog će se dana održati Dan otvorenih vratiju Dječjeg vrtića Lepoglava, podružnice Donja Višnjica.

Opširnije...

NAJAVA NUM u subotu organizira radionicu na temu „B korporacije“


U subotu, 26. rujna 2020., u 19 sati u novootvorenom prostoru Nezavisne udruge mladih održat će se još jedna radionica u sklopu Info-centra.

Opširnije...

CRKVA Peta godina postojanja mlađeg crkvenog zbora Pavlinska jeka župe Bezgrješnog začeća BDM u Lepoglavi


Sredinom rujna 2015. godine okupilo se neveliko društvo entuzijasta i krenulo s probama, uz vodstvo gđe Lucije Putar (rođena Juriša) te uz podršku župnika mons. Andrije Kišićeka i kapelana vlč. Nikole Markušića. Okupila ih je tada još vrlo mlada animatorica, Stela Posavec.

Opširnije...

IZ GRADA Prvi radni dan u obnovljenom vrtiću


Unatoč epidemiološkoj situaciji i mjerama za suzbijanje širenja virusa COVID-19 u dječjim vrtićima i predškolskim ustanovama, mališani koji su nove pedagoške godine krenuli u Dječji vrtić Lepoglava nisu krili sreću i veselje dolaskom u vrtić. Kako i ne bi kad ih je dočekala vrtićko zdanje u prekrasnom novom ruhu, šarenih boja, preuređenog interijera ispunjenog novim namještajem i igračkama. Dočekale su ih i vrtićke tete koje nisu krile zadovoljstvo novim uvjetima koji će omogućiti provedbu vrtićkih programa po najvišim pedagoškim standardima.

Opširnije...

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano još jedno predavanje u nizu koji se 5. rujna nastavlja novom radionicom


Nezavisna udruga mladih održala je, u sklopu projekta Info-centra za mlade Lepoglava, još jednu u nizu radionica, ovog puta na temu „Rad s mladima i volontiranje – što je to i koje su mogućnosti?“ o čemu je okupljenima na radionici govorio Dario Car, voditelj centra Link iz Križevaca.

Opširnije...

HODOČAŠĆE Višnjičarci pješice hodočastili u Mariju Bistricu


30-ak hodočasnika iz Višnjice, onih mlađe životne dobi do onih nešto starijih, zaputilo se pješice 22. kolovoza na hodočašće u Mariju Bistricu.

Opširnije...

MEMORIJALNI TURNIR Turnir sjećanja na vukovarske heroje


U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec, HVIDR-e Ivanec i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Grada Lepoglave i Grada Ivanca, u Žarovnici je 22. kolovoza održan 15. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Opširnije...

SKUPŠTINA Tomo Jakop na čelu Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava


Epidemiološke mjere koje su bile na snazi početkom godine odgodili su planirano održavanje redovne izborne Skupštine Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava. Skupština je ipak održana i to u novom terminu, 21. kolovoza. Tom je prigodom izabrano novo vodstvo Udruge, a s obzirom na to da Udruga u ovoj godini obilježava 15 godina postojanja, zaslužnima za njeno djelovanje dodijeljene su prigodne zahvalnice.

Opširnije...

VATROGASTVO U Kamenici održana vatrogasna smotra


Dobrovoljno vatrogasno društvo Kamenica ove godine obilježava 80 godina postojanja. Značajna obljetnica u povijesti kameničkog vatrogastva i samog mjesta Kamenice trebala je biti obilježena tijekom proslave planirane za blagdan svetog Bartola, zaštitnika kameničke župe no zbog epidemiološke situacije vezane za virus COVID-19 odgođena je kao i brojne druge manifestacije.
Kako bi se ipak obilježilo osam desetljeća postojanja kameničkog vatrogasnog društva organizirana je u Kamenici 22. kolovoza smotra vatrogasnih snaga Grada Lepoglave koja je na jednom mjestu okupila vatrogasce iz dobrovoljnih vatrogasnih društava koja čine Vatrogasnu zajednicu Grada Lepoglave – Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Kaznionice. Tom su se prigodom na jednom mjestu našla i vozila kojima društva raspolažu.

Opširnije...