Pon06042020

Posljednje izmjene12:55:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje PROJEKT "ZAJEDNO" Crveni križ i NUM protiv ovisnosti

PROJEKT "ZAJEDNO" Crveni križ i NUM protiv ovisnosti

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave od početka veljače u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi, OŠ Ivana Rangera u Kamenici i OŠ Izidora Poljaka u Višnjici provode projekt „Zajedno“. Projekt se provodi s ciljem prevencije ovisnosti djece te promicanja i unapređenja zdravih stilova života djece.

Vrijednost projekta je 20,000 kuna i u cijelosti ga financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Preventivni program ovisnosti osmišljen je s ciljem utjecanja na stavove djece prema ovisnosti kroz organizirane aktivnosti za učenike s glavnom zadaćom poučavanja, jačanja samopouzdanja i samopoštovanja, razvijanja i poticanja vještina i sposobnosti te osvještavanja odupiranja pritiscima.

Učenici će se tijekom aktivnosti upoznati s radom organizacija civilnog društva, mogućnostima udruživanja i osnivanja takvih organizacija radi zaštite svojih interesa, lokalnim nevladinim organizacijama u čije se akcije mogu uključiti što će im pomoći u kvalitetnijem i konstruktivnijem provođenju slobodnog vremena. U radu s učenicima koristit će se različite tehnike podučavanja kao što su rad u skupinama, diskusija, rad u manjim skupinama, istraživanje i igranje uloga.

Aktivnosti provodi zaposlenica GDCK-a Ivana Šumečki i vanjski suradnici.