Ned16062019

Posljednje izmjene05:14:34 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OBLJETNICA (FOTO) Obilježeno pola stoljeća od preseljenja u novu školsku zgradu u Lepoglavi

OBLJETNICA (FOTO) Obilježeno pola stoljeća od preseljenja u novu školsku zgradu u Lepoglavi


1968. godine dovršena je izgradnja nove školske zgrade u Lepoglavi. Te je iste godine, nakon što je 22. prosinca svečano otvorena, u školske klupe u novoizgrađenoj školskoj zgradi sjelo 822 učenika. Preseljenje u novu školsku zgradu, u kojoj i danas uče i znanje stječu generacije mladih Lepoglavčana, bio je značajan datum u lepoglavskoj povijesti koji je, 50 godina kasnije, svečano obilježen u Lepoglavi.

Svečanost obilježavanja 50. godišnjice preseljenje u novoizgrađenu školsku zgradu održana je u ispunjenoj školskoj sportskoj dvorani koju su učenici, tijekom održane prigodne priredbe, ispunili radošću, pjesmom i plesom.

O posljednjih pola stoljeća rada u novoizgrađenoj školskoj zgradi i ulaganja u nadogradnju sadržaja govorio je ravnatelj, Ratko Tomić istaknuvši da je OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave danas jedna od najopremljenijih škola u Hrvatskoj.

- Temelj naše budućnosti su mladi i obrazovani ljudi, a Grad svojim ulaganjima stvara uvjete u kojima će oni lakše stjecati potrebno znanje – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić

- Ova škola diše, ima svoj karakter i prepoznatljivosti – rekao je, obrativši se nazočnima, još jedan đak lepoglavske škole, zamjenik župana Varaždinske županije, Tomislav Paljak.

Pomoćnica ministrice znanosti, obrazovanja i sporta, Lidija Kralj kazala je da je lijepo vidjeti školu koja povezuje višestoljetnu tradiciju sa suvremenim tehnologijama.
- Vjerujem da će škola do rujan biti spremna i za provođenje obrazovne reforme Škola života – poručila je pomoćnica ministrice čestitavši učiteljima, djelatnicima škole i lokalnoj upravi na obljetnici, postignutim rezultatima i svemu učinjenom na razvoju školstva u Lepoglavi.