Pon22102018

Posljednje izmjene08:16:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo NAJAVA Dani sjećanja na Vukovar

NAJAVA Dani sjećanja na Vukovar


Kao i u brojnim mjestima diljem Hrvatske, 26. godišnjica pada Vukovara obilježit će se i u gradu Lepoglavi.

U petak, 17. studenog u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi, u 11 sati, održat će se 3. recital Vinko Andrijanić.

18. studenog, u subotu, u župnoj će crkvi u Lepoglavi, s početkom u 17 sati, biti služena misa zadušnica za poginule u Vukovaru i Domovinskom ratu.
Nakon misnog slavlja, u 18 sati, od crkve do spomen parka proći će kolona sjećanja  i paliti svijeće uz rub kolnika i nogostupa, a kod spomen parka članovi udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava će u zrak pustiti 12 letećih lampiona, za naših 12 poginulih branitelja

U nedjelju, 19. studenog, u 8 sati, misa će biti služena u župnoj crkvi u Kamenici.

U ponedjeljak, 20. studenog, u 10 sati, počast će na gradskom groblju u Lepoglavi biti odana Vinku Andrijaniću i Dragutinu Godiniću, a u 10.30 sati, na groblju u Kamenici, Tomi Jamboru i Josipu Kapustiću. Na groblju u Kamenici počast će 17. studenog, u 15.30 sati, biti odana Stjepanu Vusiću.

Navedeni program obilježavanja 26. godišnjice pada Vukovar u gradu Lepoglavi dio je i programa "4. Dani sjećanja na Vukovar - Ni Sjene više nema" UDVDR Ivanec. Nositelj programa za Lepoglavu je predsjednik ivanečkog ogranka HVIDRA-e Vjekoslav Špac, dok je suorganizator udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, a pokrovitelj Grad Lepoglava.