Ned31052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo MEĐUNARODNE AKTIVNOSTI Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao na Općoj skupštini europskih regija održanoj na Cipru

MEĐUNARODNE AKTIVNOSTI Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao na Općoj skupštini europskih regija održanoj na Cipru


Zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave i županijski vijećnik Hrvoje Kovač sudjelovao je na Cipru na Općoj skupštini europskih regija (Assembly of European Regions- AER).
Tom je prigodom članovima Skupštine predstavio izvješće o radu Pododbora za mlade kojim predsjeda. Naime, Kovač je na proljetnom zasjedanju Skupštine u Švedskoj izabran za predsjednika Odbora za mlade ove najveće neovisne regionalne mreže u Europi, ujedno i najveće europske organizacije regija koja okuplja 142 regije iz 19 država.

- Skupština je u svom radnom dijelu poslužila kao forum za predstavljanje izvješća o radu triju odbora koji su operativno tijelo same Skupštine europskih regija, a posebno veseli da su aktivnosti izaslanstva Varaždinske županije u Odboru za kulturu, obrazovanje i mlade, kojim predsjeda župan Čačić, bile iznimno dobro prihvaćene čime je naš trud posljednjih mjeseci aklamacijom dobio potvrdu kvalitete, a reizbor župana na mjesto predsjednika Odbora samo učvrstio poziciju Varaždinska županija u AER- u – istaknuo je Kovač.
Kao što je i istaknuo Kovač, župan Radimir Čačić na Skupštini je izabran za predsjednika Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade te za člana Izvršnog odbora AER-a.

- Osobno me veseli što su i aktivnosti Pododbora za mlade čiji sam predsjednik dobile svoju potvrdu kvalitete čime sam dodatno motiviran na predstojeće aktivnosti u Estoniji i Vojvodini gdje predstavljam AER. Imali smo prilike iz prve ruke čuti planove za Europu regija od strane predsjednika Europskog odbora regija Karl-Heinz Lambertz kao posebnog gosta sjednice Skupštine - zaključio je Kovač.

Skupština na Cipru iskorištena je i za pokretanje novog projekta u kojem sudjeluje Varaždinska županija "Together for Cohesion: let's rEUnite!". Projekt je to kojim će se, u vidu komunikacijske kampanje, naglasiti važnost kohezijske politike i fondova EU za građane. Osim sudjelovanja u navedenom projektu, Varaždinska županija je u okviru AER-a pokrenula projekt razmjene javnih službenika u suradnji s koledžom u Clunyju, poznatim istraživačkim centrom javne uprave.

Uz Kovača i Čačića, na Cipru su boravile i članica Odbora za izbore AER-a Natalija Martinčević te viša stručna suradnica za regionalni razvoj i europske poslove Varaždinske županije, Maja Zuber.