Sub06062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo MEĐUNARODNI DAN JOGE U LEPOGLAVI Globalna manifestacija 'Međunarodni dan joge' započela u Lepoglavi

MEĐUNARODNI DAN JOGE U LEPOGLAVI Globalna manifestacija 'Međunarodni dan joge' započela u Lepoglavi


Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Lepoglave i Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, i ove se godine Lepoglava našla među 39 hrvatskih gradova u kojima se obilježava Međunarodni dan joge. Da je suradnja i s novim veleposlanikom Nj.E. Arindamom Bagchiem dobra potvrđuje činjenica kako je upravo Lepoglava odabrana za početak ove manifestacija koja će u Hrvatskoj putovati kroz 39 gradova – od Lepoglave preko Virovitice, Požege, Varaždina, Labina, Jastrebarskog, Zagreba, Splita, Osijeka, Krka, Karlovca, Umaga, Novigrada, Bjelovara, Koprivnice, Dubrovnika, Vukovara, Samobora, Suhopolja, Slavonskog Broda, Zadra, Čakovca, Velike Gorice, Slatine, Križevaca, Ližnjana/Pule, Rovinja, Rijeke, Šibenika, Iža, Vela Luke, Varaždinskih Toplica, Raba, Zaprešića, Hvara, Malog Lošinja, Makarske i Preloga sve do Korčule.

- Njegujući dobre odnose s Veleposlanstvom Indije u Hrvatskoj, na njihov se prijedlog Lepoglava našla među 36 gradova u Hrvatskoj u kojima se ove godine obilježava Međunarodni dan joge. Ukazana čast nam je tim veća jer je Lepoglava početna točka ovogodišnje manifestacije, a važno je za naglasiti kako to nije slučajno jer, ne samo zbog dobrih i prijateljskih odnosa s veleposlanstvo, već i zbog činjenice kako se joga u Lepoglavi organizirano provodi već šestu godinu. Iznimno mi je pak drago bilo vidjeti kako Lepoglavčani koji ju prakticiraju vrlo rado pomažu i u njenoj prezentaciji, a ova se manifestacija kod nas upravo uspješno realizirala zbog velike dobre volje i spremnosti na pomoć polaznica tečaja joge u Lepoglavi – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.
Nije ovo kraj suradnje s Veleposlanstvom, nastavlja zamjenik gradonačelnika i dodaje kako osim što se priprema zajednička kulturna prezentacija kroz čipku, postignut je i dogovor oko mogućnosti dodatne edukacije i iskustvenog učenja u Indiji koji je Veleposlanstvo ponudilo lepoglavskim studentima i stručnjacima.
- Pred nama je zasigurno još jedna dobra promocija naše Lepoglave na globalnoj razini – zaključio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je s izaslanikom indijskog Veleposlanstva i službenim joga učiteljem Veleposlanstva Pradeepom Ursom pozdravio građane koji su sudjelovali na radionici vježbanja joge koju je u lepoglavskom parku vodio učitelj joge Božidar Lelas.

Međunarodni dan joge obilježava se diljem svijeta, a Hrvatska je jedna od 177 zemalja koje su zajedno podržale proglašavanje Međunarodnog dana joge u Ujedinjenim narodima. Već treću godinu zaredom Veleposlanstvo Indije organizira obilježavanje Međunarodnog dana joge, a sve se više gradova uključuje u ovu manifestaciju iz svih hrvatskih regija.