Pon25052020

Posljednje izmjene10:42:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo NAJAVA Dani kolektivne sadnje drveća

NAJAVA Dani kolektivne sadnje drveća


Građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ organizira i provodi akciju sadnje stabala na privatnim i javnim površinama diljem Hrvatske.

Cilj inicijative potaknuti je građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama. se provodi na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini.

Akcija će se održavati nadolazećeg vikenda, od 25. do 27. listopada. U ta će tri dana na stotine lokacija diljem Hrvatske biti zasađene brojne sadnice stabala.
Sadnja će biti organizirana i na području Ravne gore (odjel 10/b - Cimerplac) i Ivančice (odjel 9/c) i to u subotu 26. listopada kada se, od 8 sati, na ove dvije lokacije inicijativi mogu pridružiti svi zainteresirani građani.

Grad Lepoglava podržao je navedenu inicijativu kupnjom sadnica stabala koje će podijeliti osnovnim školama s gradskog područja.