Uto27102020

Posljednje izmjene03:16:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo MEMORIJALNI TURNIR Turnir sjećanja na vukovarske heroje

MEMORIJALNI TURNIR Turnir sjećanja na vukovarske heroje


U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec, HVIDR-e Ivanec i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Grada Lepoglave i Grada Ivanca, u Žarovnici je 22. kolovoza održan 15. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Prije svečanog otvorenja turnira, počast je poginulim vukovarskim herojima odana na posljednjim počivalištima na kameničkom groblju gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće.

Tijekom otvorenja turnira okupljenima su se obratili brojni uzvanici – izaslanik ministra branitelja i potpredsjednika vlade Tome Medveda Željko Dvekar, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak, saborski zastupnik Anđelko Stričak, voditelj Službe policije PU varaždinske Robert Maltar te gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić koji je otvorio turnir. U svojim su govorima istaknuli važnost čuvanja spomena na poginule branitelje i žrtvu kojom su omogućili budućim generacijama da uživaju slobodu u samostalnoj Hrvatskoj.

Otvorenju turnira nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, saborski zastupnik Siniša Jenkač, članovi obitelji poginulih branitelja te članovi braniteljskih udruga.

Turnir, koji je zbog epidemiološke situacije održan u nešto drugačijem formatu, bio je pozivnog karaktera i na njemu je sudjelovalo četiri ekipe. Naslov je osvojila ekipa Drvodjelca. Još su sudjelovale ekipe Žarovnice, Jerovca i MUP-a.
Revijalnu utakmicu na turniru odigrali su i mladi nogometaši.

Počast je vukovarskim herojima, na blagdan svetog Bartola, odana i kod spomen obilježja u Kamenici.