Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo MEMORIJALNI SPORTSKI TURNIR ZA POGINULE BRANITELJE S PODRUČJA GRADA LEPOGLAVE Sportsko druženje branitelja u Lepoglavi

MEMORIJALNI SPORTSKI TURNIR ZA POGINULE BRANITELJE S PODRUČJA GRADA LEPOGLAVE Sportsko druženje branitelja u Lepoglavi


Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava organizirala je 27. lipnja u Lepoglavi 3. Memorijalni sportski turnir za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave. Turnir je okupio branitelje iz sedam braniteljskih udruga. Uz domaće, na turniru su sudjelovali branitelji iz UBH Pušća, UDVDR Maruševec, UDVDR Petrijanec, Udruge pripadnika 104. brigade ZNG, HVIDR-e Ivanec te Tigrovi iz Varaždina.

Uoči sportskog dijela turnira, u lepoglavskoj župnoj crkvi služena je misa za poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelja nakon čega je, kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja, odana počast 12-orici poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave u čiji se spomen turnir održao.

Turnir je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Hrvoje Kovač istaknuvši pri tom da je važno čuvati spomen na branitelje koji su svojom žrtvom zadužili Hrvatsku, ali da je i isto tako važno brinuti o živim braniteljima.
"Ovakvi turniri su važni jer nastavljaju povezivati branitelje, ali ujedno skreću pozornost zajednici da su ljudi koji su s puškom u ruci obranili i stvorili Hrvatsku i dalje ovdje među nama. Toga smo itekako svjesni u Gradu Lepoglavi te s braniteljima s gradskog područja njegujemo partnerski odnos izvrsno surađujući na brojnim programima i projektima", poručio je Kovač.

Branitelji su se na turniru natjecali u šest disciplina – električnom pikadu, gađanju zračnom puškom, visećoj kuglani, bacanju kamena s ramena, beli i povlačenju užeta. Najuspješnijim su dodijeljena priznanja i pehari. Prijelazni pehar za ukupnog pobjednika pripao je domaćim braniteljima iz UBH Lepoglava.

Nakon sportskih uzbuđenja, branitelji su druženje nastavili uz vojnički grah u hladovini gradskog parka u Lepoglavi gdje je natjecanje i održano.