Pon06042020

Posljednje izmjene12:55:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NUMovci u Estoniji, DeM pred osnivanjem

NUMovci u Estoniji, DeM pred osnivanjem

Predstavnici Nezavisne udruge mladih, Mario Žuliček, Tamara Kljunić i Hrvoje Kovač, boravili su od 12. do 19. veljače u Estoniji u sklopu novog projekta programa Mladi na djelu. Ovog puta riječ je o studijskom posjetu na temu Društveno odgovornog poduzetništva gdje su mladi iz svih dijelova Europe na živim primjerima vidjeli kako to funkcionira u toj baltičkoj zemlji.

Na projektu su se tako našli mladih iz Estonije, Latvije, Turske, Grčke, Malte, Slovenije i Hrvatske. Osim primjera tvrtki koje se bave Društveno odgovornim poduzetništvom, sudionici su posjetili i lokalne Centre za mlade koji u Estoniji, posebice u tom dijelu, funkcioniraju na zavidnoj razini.

Projekt je iskorišten i za novi sastanak predstavnika zemalja koje namjeravaju osnovati Međunarodni centar za iskustveno učenje, poznatiji pod nazivom DeM International. Kao što je poznato od prije, NUM će dobiti čast da ovom pričom koordinira na području cijele Hrvatske.

Središte organizacije biti će u Istanbulu gdje će se nalaziti i centralni ured. Završni sastanak prije kretanja u postupak osnivanja održati će se upravo u Istanbulu početkom mjeseca travnja gdje će se usuglasiti svi potrebni detalji. Formalizacija te organizacije trebala bi se provesti u drugoj polovici 2013. godine.