Pon06042020

Posljednje izmjene12:55:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NUM doveo Eurodesk u Lepoglavu!

NUM doveo Eurodesk u Lepoglavu!

Kao što se i šuškalo posljednjih mjeseci, Lepoglava je ovih dana upisala svoje ime na još jednu europsku kartu. Riječ je o karti Eurodesk multiplikatora čime se naš grad može pohvaliti zahvaljujući potpisanom ugovoru između Nezavisne udruge mladih i Agencije za mobilnost i programe EU.

Lepoglava se tako našla među samo 11 gradova u Hrvatskoj koji imaju tu čast, a ako znamo da su ostali gradovi Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Karlovac, Pula, Šibenik... tada stvarno možemo biti ponosni.

Eurodesk je besplatni info-servis Europske komisije kojemu je svrha pružiti mladima i svima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

Nezavisna udruga mladih i Lepoglava time su postali dio mreže koju čine središnji ured u Bruxellesu, nacionalni koordinatori iz 33 europske države i preko 900 lokalnih i regionalnih partnera. Od 2007. godine Eurodesk djeluje kao potporna struktura programu Mladi na djelu.

Sjedište Eurodeska u Lepoglavi biti će u uredu Centra za mlade u Domu kulture.