Sri08042020

Posljednje izmjene09:12:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge EUROPSKI PROJEKTI MLADIH Zeleno svjetlo Europske unije za nove projekte NUM-a

EUROPSKI PROJEKTI MLADIH Zeleno svjetlo Europske unije za nove projekte NUM-a

Nezavisna udruga mladih i u 2014. godini nastavlja za realizaciju vlastitih projekata uspješno koristiti sredstva fondova Europske unije. Potvrđuje to pozitivan odgovor koji je proteklog tjedna na adresu NUM-a stigao iz Bruxella, a vezan za projekt  "Access for Success". Riječ je o partnerskom projektu Nezavisne udruge mladih i Grada Lepoglave vrijednom oko 20 000 eura.

- Cilj projekta je povećati utjecaj mladih na odluke koje lokalna samouprava, razne institucije pa i političari donose po pitanju zapošljavanja. Želimo povećati utjecaj mladih u procesu donošenja odluka koje ih se neposredno tiču. Ujedno želimo u suradnji s Gradom i nedavno u Lepoglavi pokrenutim Volonterskim uredom promicati volonterski rad – pojasnio je dopredsjednik Nezavisne udruge mladih Mario Žuliček pojašnjavajući kako su u projekt kao partneri uključeni jedna jedinica lokalne samouprave u Poljskoj zajedno s tamošnjom organizacijom mladih čiji će predstavnici, zajedno s predstavnicima NUM-a i Grada Lepoglave, o navedenoj problematici raspravljati djelom na susretima u Poljskoj, a djelom u Lepoglavi i to u periodu od ožujka do lipnja ove godine.

- Iako su nam od prije desetak dana otvoreni novi veliki europski fondovi na kojima ćemo tražiti sredstva za gradske kapitalne projekte višemilijunskih iznosa, u Gradu Lepoglavi ne zanemarujemo i one manje fondove na kojima smo se već dokazali, ali i na kojima surađujemo s našim organizacijama civilnog društva – prokomentirao je lepoglavski dogradonačelnik Hrvoje Kovač dobivanje europskih sredstava za navedeni projekt, dodavši kako je ovo 16. projekt s EU predznakom u kojem sudjeluje Grad, a četvrti u kojem su partneri mladi iz Lepoglave.

No, nije ovo jedini projekt za koji je NUM ove godine dobio zeleno svjetlo Europske unije. Naime, NUM-u je nedavno prihvaćen i projekt "Improve your self". Riječ je o projektu vrijednom oko 18 000 eura, a na kojem su NUM-u partneri organizacije mladih iz Grčke, Turske, Litve, Estonije i Malte.
- Ovaj smo projekt, usmjeren promociji volonterstva, samostalno napisali i u njemu smo vodeći partner – rekao je Žuliček dodajući kako će se projekt realizirati u vremenu od 1. do 8. lipnja ove godine u Zadru gdje će predstavnicima organizacija mladih iz navedenih država glavna tema rasprava i razmjene iskustava biti volonterizam.

U rasporedu članova Nezavisne udruge mladih ove je godine i sudjelovanje na još dva projekta u kojima se NUM pojavljuje kao partner. Riječ je o projektima koje je Europska unija prihvatila još protekle godine, a u okviru kojih će predstavnici mladih iz Lepoglave boraviti Češkoj i Sloveniji.

I prije zaključivanja razgovora o europskim projektima NUM-a stigla je potvrda o prihvaćanju još jednog projekta od strane Europske unije, a u kojemu se NUM pojavljuje kao partner. U okviru tog projekta, naziva "Get In", u Poljskoj će od 24. do 28. veljače članovi NUM-a sudjelovat u izgradnji partnerstva organizacija mladih s područja cijele Europe.