Sri08042020

Posljednje izmjene09:12:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge MLADI Nezavisnoj udruzi mladih odobren novi projekt iz fondova EU-a

MLADI Nezavisnoj udruzi mladih odobren novi projekt iz fondova EU-a


Članove Nezavisne udruge mladih ovih je dana razveselila nova pozitivna vijest što se tiče fondova Europske unije. Naime, odobren im je još jedan projekt u sklopu programa Erasmus+. Riječ je o projektu pod nazivom Be Active! kojem je tema spajanje volonterizma i ekologije.

U sklopu projekta Lepoglavu će u razdoblju od 10. do 17. kolovoza posjetiti ukupno 15 mladih iz Španjolske, Italije i Poljske koji će učiti o prednostima i važnosti volontiranja, kako raditi s volonterima, važnosti očuvanja okoliša te kako povezati sve navedeno.

Za provedbu ovog projekta, koji će trajati ukupno četiri mjeseca, Nezavisna udruga mladih iz navedenog će fonda dobiti nešto manje od 70 tisuća kuna.

Mladi Lepoglavčani još su jednom pokazali da znaju iskoristiti različite mogućnosti i pogodnosti koje se nude za financiranje svojih aktivnosti. Podsjetimo, Nezavisna udruga mladih trenutno ima dvije osobe zaposlene na puno radno vrijeme čiji rad financira Ministarstvo socijalne politike i mladih te Zaklada za razvoj civilnog društva. NUM trenutno provodi i pet projekata iz različitih fondova ukupne vrijednosti više od 1.5 milijuna kuna.