Sri08042020

Posljednje izmjene09:12:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge DAN AKTIVIZMA "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"

DAN AKTIVIZMA "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"


U srijedu, 9. prosinca, u lepoglavskom Domu kulture suradnjom Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca i Nezavisne udruge mladih organizirano je predavanje o nasilju u partnerskim vezama mladih i izvedena je kratka predstava „Da krik ne postane tišina“.

Mladenka Ravenski, predsjednica Udruge „Nada“, predstavila je rad Udruge, a socijalna radnica Katarina Maček govorila je o nasilju u partnerskim vezama mladih nakon čega su volonteri i članovi Kluba mladih Udruge udomitelja „Nada“ izveli predstavu „Da krik ne postane tišina“. U predstavi, koja nikog nije ostavila ravnodušnim, na realističan se način prikazali nasilje nad ženama te tragične posljedice nasilja u obitelji. Glavni je cilj izvedene predstave senzibilizirati javnost o tome da se nasilje ne smije tolerirati te da je zakonska i moralna obveza svakoga prijaviti nasilje kako bi se spriječile posljedice tog čina.

Ovo je događanje provedeno u sklopu svjetske kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja je započela 25. studenog, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.