Čet01102020

Posljednje izmjene10:27:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA NUM-a U 2015. godini NUM uprihodovao gotovo pola milijuna kuna

SKUPŠTINA NUM-a U 2015. godini NUM uprihodovao gotovo pola milijuna kuna


U vrijeme sjednica godišnjih skupština, svoju je održala i Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave. Članovima i gostima prezentarani su izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2015. godinu te program rada i financijski plan za 2016. godinu.

Kroz programski dio napomenuto je kako je Udruga u 2015. godini provela ukupno osam projekata na kojima je bila nositelj, što je u konačnici rezultiralo sa 70-ak aktivnosti na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ono čime se sigurno mogu pohvaliti je da su u 2015. uspjeli zaposliti dvije mlade osobe, a u uredu puno radno vrijeme provode i Sanja i Abraham, volonteri iz Švedske i Malte, koji su tu u sklopu projekta Next Step (Erasmus+). Uz to, NUM trenutno ima predstavnike u savjetima mladih na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kao jedna od rijetkih udruga u Hrvatskoj koja se time može pohvaliti.

Što se tiče financijskog dijela, prihodi NUM-a u 2015. godini iznose 449.276,58kn što je povećanje od 30,76% u odnosu na godinu ranije.
Za 2016. godinu predviđen je nastavak provođenja programskih sadržaja, kao i sudjelovanje u svim važnijim procesima po pitanju mladih na svim razinama. Štoviše, za sljedeću godinu najavljen je još jedan korak naprijed pa su tako planirani prihodi od čak 571.362,42kn.

Tijekom sjednice Skupštine predstavnici Nezavisne udruge mladih zahvalili su svim partnerima, suradnicima i volonterima koji su pomogli u provođenju aktivnosti, a pohvalili se i ulaskom Jailhouse festivala u 10-godišnju strategiju razvoja turizma Varaždinske županije gdje je ocjenjen važnijom manifestacijom nu Županiji..