Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge VATROGASTVO Održana Izborno – izvještajna skupština DVD-a Višnjica

VATROGASTVO Održana Izborno – izvještajna skupština DVD-a Višnjica


Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica u naredne će četiri godine voditi novoizabrano vodstvo na čelu s dosadašnjim predsjednikom Društva Goranom Hočuršćakom, dok će funkciju zapovjednika i u naredne četiri godine obnašati Stjepan Križanec. Odlučeno je tako na održanoj redovitoj Izborno – izvještajnoj skupštini DVD-a Višnjice.

- U protekle je četiri godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica odradilo zacrtane ciljeve – izrađena je projektna dokumentacija potrebna za realizaciju projekta uređenja vatrogasnog doma te je nabavljeno toliko potrebno vatrogasno vozilo s 4900 litara vode koje je uvelike povećalo operativnost višnjičkih vatrogasaca koji su u protekle četiri godine intervenirali 36 puta – istaknuo je predsjednik Društva Goran Hočuršćak.

Skupštini su nazočili brojni gosti među kojima su bili i čelni ljudi Grada Lepoglave – gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, zamjenik načelnika Općine Loška dolina Jakob Levec, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc te predstavnici vatrogasnih društava iz okolice, Koprivničko – križevačke i Krapinsko – zagorske županije te Republike Slovenije.

- Vi ste dobrovoljci koji svoje slobodno vrijeme nesebično poklanjate drugima štiteći njihove živote i imovinu. Na nama u Gradu je da vam za to osiguramo adekvatnu opremu što i činimo - pohvalio je rad višnjičkih vatrogasaca gradonačelnik Škvarić.

Zamjenik načelnika Općine Loška dolina Jakob Levec osvrnuo se na prijateljstvo višnjičkih vatrogasaca i vatrogasaca iz Starog trga pri Ložu istaknuvši kako suradnja hrvatskih i slovenskih vatrogasaca treba biti primjer suradnje državnim vrhovima Hrvatske i Slovenije.

Na suradnji se višnjičkim vatrogascima u emotivnom govoru zahvalio predsjednik bratskog društva Stari trg pri Ložu Franjo Bukovec istaknuvši da je riječ o društvima koja dokazuju da granica ne može razdvojiti braću. Tom je prigodom DVD-u Višnjica, ispred PGD-a Stari trg pri Ložu, darovao vrijedan poklon – reflektore za novonabavljeno vozilo.

Pohvale za rad i provedene aktivnosti višnjičkim su vatrogascima stigle i od tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca koji je članu DVD-a Višnjica Andriji Danjku uručio priznanje za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji.

DVD Višnjica ovom je prigodom dugogodišnjeg predsjednika Društva Dušana Prašničkog, zbog zasluga za razvoj Društva i vatrogastva u Višnjici, proglasio Počasnim predsjednikom.
Dodijeljena je i titula najvatrogasca za 2016. godinu koju je ponio Stjepan Galinec te je u Društvo primljeno 10 novih članova.