Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA HVIDR-e Nastavak brige za branitelje

SKUPŠTINA HVIDR-e Nastavak brige za branitelje


Vjekoslav Špac
i nadalje će, u narednom četverogodišnjem razdoblju, biti na čelu HVIDR-e Ivanec. Odluka je to Skupštine spomenute Udruge koja broji 200-tinjak članova s područja bivše općine Ivanec pa tako i grada Lepoglave.

Govoreći na Skupštini u proteklom mandatnom razdoblju, predsjednik Špac je istaknuo da su odrađene brojne planirane aktivnosti. Što se nadolazećeg razdoblja tiče Udruga se, između ostalog, planira uključiti u obilježavanje 25-te godišnjice osnivanja HVIDR-e, prve braniteljske udruge u Hrvatskoj. Također, Udruga će se nastaviti brinuti o članovima posebice kad je u pitanju rješavanje njihova statusa te osiguranje potrebne zdravstvene skrbi. Naime, Udruga već organizira odlazak na sistematske preglede svojim članovima što je izuzetno važno budući da je sve veći broj branitelja koji obolijevaju i umiru od raznih bolesti, najviše karcinoma.

Predsjednik Špac ovom se prigodom zahvalio na dosadašnjoj i budućoj suradnji braniteljskim udrugama te Gradu Lepoglavi ispred kojeg je sve nazočne pozdravio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, dok je ispred Grada Ivanca to učinio zamjenik gradonačelnika Čedomir Bračko. Pozdrave su članovima skupštine uputili i predstavnici drugih nazočnih braniteljskih udruga -UBH Lepoglava, UDVDR Ivanec, Hrvatski časnički zbor Ivanec te predstavnik županijske HVIDR-e.

foto: Mirko Druško