Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA UDRUGE KLOPOTEC Tonko Županić i dalje na čelu vinogradara

SKUPŠTINA UDRUGE KLOPOTEC Tonko Županić i dalje na čelu vinogradara


Vinogradari, vinari i voćari okupljeni u udrugu Klopotec sastali su se na Izborno – izvještajnoj skupštini Udruge održanoj u Lepoglavi.
Tom su prigodom potvrdili Tonka Županića za predsjednika Udruge ukazavši mu tako povjerenje da i u naredne četiri godine vodi Udrugu koja broji 125 članova. Za zamjenika predsjednika izabran je Josip Maček.

Govoreći o aktivnostima Udruge u 2016. godini Tonko Županić je spomenuo organizirano stručno predavanje, posjet članova Udruge Moslavačkoj vinskoj cesti, organizaciju manifestacije "Susret vina z bregov", tradicionalno postavljanje klopoteca i proslavu Martinja. Sve to napravljeno je, istaknuo je Županić, uz minimalne troškove koji su pokriveni većinom vlastitim sredstvima tek u nešto manjoj mjeri sredstvima dobivenim iz Grada Lepoglave. Sličan program aktivnosti najavaljen je i za 2017. godinu.


Članove Skupštine pozdravili su ovom prigodom na Skupštini nazočni zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček.
Uoči početka Skupštine Davor Brečak iz Savjetodavne službe Varaždinske županije održao je nazočnima predavanje o fitoplazmama.
Već tradicionalno, paralelno s održavanjem Skupštine održano je i interno ocijenjivanje vina kojim je potvrđena kvaliteta vina koje proizvode članovi Udruge. Naime od 104 ocjenjena uzorka gtovo je petina njih ocijenjena zlatnim medaljama.