Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA UDRUGE KESTEN Tomo Rešetar i dalje na čelu Udruge Kesten

SKUPŠTINA UDRUGE KESTEN Tomo Rešetar i dalje na čelu Udruge Kesten


Šumovlasnici s područja grada Lepoglave udruženi u Udrugu privatnih šumovlasnika Kesten okupili su se na Izborno – izvještajnoj Skupštini Udruge održanoj u Žarovnici.

Već uobičajeno, predsjednik Udruge Tomo Rešetar podnio je izvješće o radu istaknuvši da Udruga, treća takva udruga osnovana u Hrvatskoj, broji 173 člana.

U značajne aktivnosti Udruge ubraja se uređenje šumskih prometnica sredstvima iz Fonda općekorisnih funkcija šuma iz kojeg je za uređenje više od 22 kilometara šumskih prometnicama na području grada Lepoglave, temeljem zahtjeva Udruge Kesten, utrošeno više od 4.6 milijuna kuna.
Udruga i nadalje nastoji iskoristiti navedena sredstva te je za 2017. godinu prijavila 14 prometnica. Većina zahtjeva za uređenje prihvaćeno je od strane Savjetodavne službe.

Od ostalih aktivnosti spomenuto je na Skupštini sudjelovanje na brojnim sastancima krovnih organizacija, susretima šumovlasnika i stručnim radionicama.
Članovi Udruge i u ovoj su godini koristili šumsku mehanizaciju u vlasništvu udruge kako bi si olakšali rad u šumi, istaknuo je Tomo Rešetar kojeg su članovi Skupštine ponovno izabrali za predsjednika Udruge.

Tijekom rada Skupštine njenim su članovima predstavljeni projekti putem kojih će u budućnosti članovi udruge moći ostvariti određene olakšice, primjerice kod kupnje šumske mehanizacije.

Ispred Grada Lepoglave i Gradskog vijeća nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček poručivši im da i dalje budu uspješni u svom radu.
Članove Skupštine pozdravili su i predsjednici srodnih udruga iz Jesenja i Klenovnika.