Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge UMIROVLJENICI Održana Skupština Udruge umirovljenika Lepoglava

UMIROVLJENICI Održana Skupština Udruge umirovljenika Lepoglava


Za lepoglavske umirovljenike, članove Udruge umirovljenika Lepoglava, protekla je godina bila izuzetno aktivna. Naime, u tom su se periodu proveli niz aktivnosti - organizirali su izlete i posjetili Podravinu, Međimurje, Mariju Bistricu i Liku, družili se u prostorijama udruge, organizirali predavanja o zdravlju, sudjelovali na sportskim natjecanjima umirovljenika i gradskim manifestacijama ne zaboravši pri tom i na svoje članove u potrebi koje su obišli i darivali poklonima.

Aktivnosti su to koje je predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava Marija Varović predstavila na Skupštini Udruge održanoj u Lepoglavi. Pri tom je posebno istaknut projekt koji je Udruga realizirala s Odredom izviđača Lepoglava i uz potporu Grada Lepoglave. Mladi su izviđači u sklopu projekta pomagali starijima u njihovim kućanstvima, a organizirano je i zajedničko druženje umirovljenika i izviđača. Ostvarili su umirovljenici i odličnu suradnju s KUD-om Lepoglavski pušlek.

I u 2017. godini umirovljenici žele, a što su potvrdili usvajanjem Programa rada Udruge, nastaviti s provedbom sličnih aktivnosti i biti aktivni.
Predsjednici Udruge Mariji Varović, kojoj je istekao četverogodišnji mandat, na Skupštini je dano povjerenje da i nadalje, u narednom mandatnom razdoblju, vodi Udrugu umirovljenika Lepoglava koja broji oko 370 članova.

Čestitke umirovljenicima na njihovoj aktivnosti i vidljivosti u zajednici uputio je ispred Grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuvši da se Grad, ne samo financirajući projekte Udruge umirovljenika, brine za umirovljenike i starije osobe i financirajući rad gerontoslužbe u okviru koje je u 2016. godine o starijim osobama na gradskom području brinulo sedam gerontodomaćica.
- S obzirom na poznatu situaciju smanjenja gradskog proračuna nismo bili u mogućnosti protekle godine, kao što je bio slučaj svih proteklih godina isplatiti umirovljenicima božićni dar, no ove godine umirovljenicima će stići gradska pomoć uoči Uskrsa. Naime, kod planiranja proračuna ugradili smo navedenu stavku, koja je potvrđena donošenjem proračuna krajem 2016. godine, tako da su sredstva za to osigurana – pojasnio je govoreći o gradskim potporama umirovljenicima zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Na Skupštini su lepoglavskim umirovljenicima na ostvarenom čestitali umirovljenici iz ivanečke i bednjanske umirovljeničke udruge.