Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA DVD-a LEPOGLAVA U četiri godine lepoglavski vatrogasci intervenirali 236 puta

SKUPŠTINA DVD-a LEPOGLAVA U četiri godine lepoglavski vatrogasci intervenirali 236 puta


Lepoglavski vatrogasci u protekle su četiri godine intervenirali 236 puta odradivši na tim intervencijama 2862 sati, istaknuto je na održanoj 119. skupštini DVD-a Lepoglave na kojoj je dosadašnji predsjednik Damir Funda izabran da i dalje kao predsjednik vodi Društvo dok će funkciju zapovjednika i nadalje, odlukom Skupštine, obnašati Zoran Horvat.

Skupština DVD-a Lepoglava održana je pred brojnim uzvanicima i gostima, a na njoj su uz predsjednika i zapovjednika izabrani i članovi drugih tijela Društva – Upravnog i Nadzornog odbora.

Predsjednik Damir Funda govoreći o radu Društva u protekle četiri godine istaknuo je da je u nabavku opreme utrošeno 230.000 kuna, dok je za kapitalne investicije utrošeno dodatnih 530.000 kuna. U tom je periodu kupljeno zemljište za izgradnju vatrogasnog centra te je iz robnih rezervi stigla vatrogasna cisterna na čemu se Funda ispred lepoglavskih vatrogasaca posebno zahvalio gradonačelniku Marijanu Škvariću.

- U 2016. godini od Grada Lepoglave dobili smo na uporabu 13 mobitela i tablet, izgradili smo garažu, odradili 19 intervencija po pozivu sirenom za uzbunjivanje te sudjelovali na 12 natjecanja na kojima smo osvojili sedam pehara – između ostalog je podnoseći izvješće o radu rekao Funda dodavši kako je u planu u godinama koje dolaze nabaviti novije navalno vozilo i izgraditi vatrogasni centar u Lepoglavi.

Na Skupštini su dodijeljena priznanja za rad u Društvu. Priznanja za 30 godina rada primili su Miljenko Štefanek, Stjepan Funda i Danko Loparić; za 20 godina Ivan Škorak, Manuel Kotrščak, Tomislav Trstenjački, Zoran Geček i Dorijan Kliček, a za 10 godina Krunoslav Šoštarić i Matija Jakop.

Dorijan Kliček, koji je u protekloj godini 52 dana u izdvojio izvršavajući vatrogasne zadatke i radeći u Društvu, po treći je puta za redom proglašen najaktivnijim vatrogascem DVD-a Lepoglava za što mu je uručeno posebno priznanje.

- Osposobljenim i motiviranim vatrogascima, a što vi jeste, potrebna je i oprema za čiju nabavku brine Grad Lepoglava izdvajajući značajna sredstva iz gradskog proračuna. Želimo nabaviti novo navalno vatrogasno vozilo i vrijeme je da se u to uključi i Ministarstvo pravosuđa te ćemo zatražiti sastanaka na tu temu. Nije u redu, da kao što je to bio slučaj, Grad izdvaja svoja sredstva za nabavku vatrogasnog vozila za potrebe Kaznionice – rekao je gradonačelnik Škvarić poručivši vatrogascima da su oni temelj i najbolji ambasadori grada.

- Ulaganje u vatrogastvo nije trošak već investicija – istaknuo je pak zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Dejan Ivanušec koji je čestitao lepoglavskim vatrogascima na odrađenom. Učinili su to i Zorislav Rodek ispred Vatrogasne zajednice grada Lepoglave te lepoglavski župnik monsinjor Andrija Kišiček.