Čet28052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJA HRVATSKE LEPOGLAVA Brojnim aktivnostima obilježili 2016.

SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJA HRVATSKE LEPOGLAVA Brojnim aktivnostima obilježili 2016.


Poprilično je dugo trajalo čitanje izvješća o radu udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava koje je na redovitoj Skupštini podnio predsjednik Udruge Dražen Husnjak. U izvješću je navedeno niz aktivnosti koje su članovi Udruge provodili tijekom 2016. godine.

Tako su, između ostalog, članovi Udruge nastavili s čuvanjem spomena na poginule branitelje s gradskog područja odajući im počast na njihovim posljednjiom počivalištima, ali organizirajući ili sudjelujući u organizaciji memorijala koji se održavaju njima u spomen. Kako bi sačuvali spomen na 12 poginulih hrvatskih vitezova s gradskog područja, ali i uredili mjesto na kojem će svima zajedno moći odati počast, Udruga je inicirala izgradnju centralnog spomen obilježja koje će biti uređeno u Lepoglavi, a za koje je već odabrano idejno riješenje.
U 2016. godini članovi Udruge posjetili su Sveti Martin na Muri, ali i Škabranju i Zadar. Tom su prilikom na mjestu njegove pogibije odali počast bojniku Dragutinu Naglašu.
Udruga se aktivno uključila u brojne manifestacije koje se održavaju na području grada Lepoglave te tom prigodom organizirala i izložbu ratne tehnike. Uspostavljena je i dobra suradnja s drugim organizacijama civilnog društva te srodnim udrugama. Odličnu je suradnju, što je posebno istaknuo predsjednik Udruge Dražen Husnjak, Udruga uspostavila s Gradom Lepoglavom i Ministarstvom branitelja koji su Udruzi pružali potporu u provedbi aktivnosti. A upravo je zbog svoje kativnosti Udruga dobila posebno priznanje Grada Lepoglave.

Dosadašnji tajnik Udruge Mirko Druško na svoje je zahtjev zbog osobnih razloga odstupio s mjesta tajnika zahvalivši se svima na dosadašnjoj podršci te pozvavši članove na jaču aktivnost unutar Udruge.

Pohvale za provedene aktivnosti udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava uputio je državni tajnik u Ministarstvu obrane brigadni general Zdravko Jakop, inače član Udruge, dok je ispred Grada Lepoglave čestitke, uz najavljenu daljnju podršku, članovima Udruge uputio gradonačelnik Marijan Škvarić uz kojeg je Skupštini nazočan i njegov zamjenik Hrvoje Kovač. Nazočnima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček najvivši daljnju suradnju s Gradskim vijećem.

Na Skupštini je donesena odluka o povećanje članarine s dosadašnjih 10 na 50 kuna.