Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge FILATELIJA Brojne aktivnosti mladih filatelista

FILATELIJA Brojne aktivnosti mladih filatelista


Klub mladih filatelista "Trakošćan" održao je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj se uz osvrt na rad u prošloj godini raspravljalo o aktivnostima i programima koje Klub, koji okuplja 50-ak članova iz Lepoglave, Bednje, Klenovnika i Varaždinskih Toplica, planira provoditi u 2017. godini.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Kluba Dino Murić istaknuvši pri tom da je protekle godine uspješno organizirana 11. škola mladih filatelista i Nacionalna filatelistička izložba mladih s međunarodnim sudjelovanjem. Škola je okupila 200-njak djece i mladih s mentorima iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije te Grada Zagreba. Tom su prigodom predstavljena i prigodna izdanja žiga i omotnica koji prate navedenu manifestaciju.

KMF-a Trakošćan organizirao je protekle godine 3. seminar za mentore mladih filatelista. Članovi Kluba sudjelovali su na raznim filatelističkim izložbama osvojivši za svoje izloške niz vrijednh priznanja. Uz sudjelovanje, članovi Kluba i sami su organizirali nekolicinu izložaba.
Vezano za izdavačke aktivnost KMF "Trakošćan" istaknuto je u izvješću izdavanje prigodnih poštanskih žigova, omotnica i dotisaka na dopisnicama povodom raznih događanja važnih za kraj u kojem Klub djeluje.

Brojne su aktivnosti planiraju i za 2017. godinu. Između ostalog, održavat će se škola filatelije kroz radionice te 12. škola mladih filatelista i Nacionalna filatelistička izložba mladih s međunarodnim sudjelovanjem. I sljedeće će godine članovi Kluba predstavljati svoje radove na izložbama.

Klubu mladih filatelista "Trakošćan" i njegovim članovima na Skupštini su upućene riječi pohvale za učinjeno. Između ostalih uputili su ih Bojan Bračič, tajnik FEPA-e ( Europske asocijacije filatelističkih federacija), Nenad Rogina, predsjednik Hrvatskog saveza filatelista, Mirko Bistrović, načelnik općine Bednja te zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je, uz pohvale radu i provedenim aktivnostima, istaknuo KMF Trakošćan kao primjer kako postupati javnim novcem dodijeljenim za realizaciju programa i projekata.