Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SURADNJA 30 godina suradnje DVD-a Lepoglave i PGD-a Tržec

SURADNJA 30 godina suradnje DVD-a Lepoglave i PGD-a Tržec


DVD Lepoglava i PGD Tržec potpisali su 1987. godine Povelju o bratimljenju. Tri desetljeća kasnije u Lepoglavi je potpisivanjem Obnovljene povelje o bratimljenju potvrđena suradnja dvaju bratskih društva.

Povelja je potpisana na prigodnoj svečanosti u Lepoglavi, na kojoj su se okupili članovi dvaju društava. Ispred DVD-a Lepoglava potpisali su je predsjednik Damir Funda i zapovjednik Zoran Horvat, ispred PGD-a Tržec također predsjednik Matej Bezek i zapovjednik Jani Požar dok su ispred Grada Lepoglave i Općine Videm povelju potpisali gradonačelnik Marijan Škvarić i načelnik Friderik Bračić.

Uz spomenute čelnike Grada Lepoglave i Općine Videm, na 30 godina suradnje vatrogascima dvaju društva čestitali su predsjednik Vatrogasne zajednice općine Videm Janez Merc, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Mario Canjuga.

Ovom su prigodom međusobno podijeljene priznanja pojedincima zaslužnima za uspostavu i njegovanje suradnje.

Priznanje Vatrogasne zajednice Slovenije za uspješnu suradnju dodijeljeno je zapovjedniku DVD-a Lepoglava Zoranu Horvatu.