Pon21012019

Posljednje izmjene09:58:25 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA DVD-a KAMENICA Kamenički vatrogasci u 2017. odradili više od 3.5 tisuće sati dobrovoljnog rada

SKUPŠTINA DVD-a KAMENICA Kamenički vatrogasci u 2017. odradili više od 3.5 tisuće sati dobrovoljnog rada


Dobrovoljno vatrogasno društvo Kamenica održalo je 78. izvještajnu sjednicu Skupštine.

Bila je to prigoda da se podvuče crta te zbroji sve urađeno u protekloj godini. Izvješće o tome članovima Skupštine i okupljenim gostima podnio je predsjednik DVD-a Kamenice Zorislav Rodek.
- Protekle su godine članovi Društva odradili preko 3.5 tisuće dobrovoljnih sati – istaknuo je Rodek navodeći brojne aktivnosti koje je Društvo odradilo u protekloj godini u kojoj je na poziv iz Vatrogasno operativnog centra interveniralo 13 puta – sedam puta gaseći požare otvorenog prostora, jednom gaseći dimnjak, dva puta čisteći prometnice nakon prometnih nesreća, jednom izrađujući nasip te dva puta ispumpavajući vodu iz poplavljenih objekata. Naveo je Rodek da Društvo broji 98 članova od kojih su oni operativni spremni intervenirati u svakom trenutku.

Skupština je bila prigoda i za dodjelu priznanja. Za 60 godina članstva u Društvu priznanje je dobio Tomo Čanžar dok su Josip Husnjak i Josip Borovec dobili priznanja za 50 godina članstva.
Proglašen je i najvatrogasac DVD-a kamenice za 2017. godinu. Najvatrogascem je proglašen Stjepan Grd.

Na provedenim aktivnostima i radu u 2017. godini kameničkim su vatrogascima čestitali zamjenik vatrogasnog županijskog zapovjednika Ivan Putarek, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Dorijan Kliček te lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je istaknuo da vatrogasci s područja grada Lepoglave nisu osjetili probleme koje je Grad imao s gubitkom gotovo polovice proračunskih prihoda budući da im nisu smanjivana sredstva za rad.
- Planiramo u narednom razdoblju izgraditi vatrogasne centre u Lepoglavi i Kamenici te urediti i adaptirati vatrogasni dom u Višnjici. Za to ćemo sredstva nastojati osigurati kroz natječaje na kojima se nude sredstva za upravo takve projekte – dodao je Škvarić.

Održana Mala Skupština

Dan uoči glavne Skupštine održana je i Mala Skupština DVD-a Kamenice na kojoj se okupilo 40 pripadnika djece i mladeži koji su tom prigodom od vodstva Društva pohvaljeni za ostvarene rezultate u protekloj godini. Naime, u 2017. godini osvojeno je prvo mjesto na gradskom natjecanju i sedmo mjesto na županijskom natjecanju djece i mladeži.
Najavljen je tom prigodom i nastavak aktivnog rada s vatrogasnim podmlatkom, ali i istaknut problem nedostatka voditeljskog kadra. Na rješavanju tog problema, istaknuto je na Skupštini, Društvo će u 2018. godini ozbiljno poraditi.
Nakon službenog završetka Male Skupštine, Društvo je njene članove počastilo izletom u Varaždin gdje su, tijekom Noći muzeja, posjetili Muzej vatrogastva.