Čet28052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge IZVIĐAČKA KESTENIJADA Sedam novih članova Odreda izviđača Lepoglava

IZVIĐAČKA KESTENIJADA Sedam novih članova Odreda izviđača Lepoglava


Lepoglavski izviđači organizirali su u gradskom parku u Lepoglavi kestenijadu.

Uz pripremu kestena, cilj okupljanja bilo je jesensko druženje. Nakon druženja ispunjenog zabavnim igrama i vrućih kestena, uz logorsku vatru i svečano okruženje članovima Odreda izviđača Lepoglava dodijeljena su priznanja za stupnjeve znanja – ovisno o dobnoj skupini i položenom stupnju unutar dobne skupine. Novi članovi Odreda položili su obećanje poletaraca i pčelica te zavjet izviđača.
Zavjet je prisega pojedinca da će se truditi najbolje što može živjeti u skladu s tim kodeksom, a svaka mlada osoba ju izgovara pred grupom vršnjaka kada odluči pristupiti izviđačkom pokretu. Dajući zavjet, mlada osoba donosi svjesnu i dobrovoljnu odluku o prihvaćanju izviđačkih zakona i preuzima odgovornost za izvršenje te odluke kroz osobni trud. Tako je uz obećanje poletaraca Odredu izviđača Lepoglava pristupilo sedam novih članova, dok je četvero članova položilo zavjet izviđača.