Čet28052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Proaktivni mladi uređuju sportsko-rekreacijski centar

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Proaktivni mladi uređuju sportsko-rekreacijski centar


Da su mladi u Lepoglavi (pro)aktivni, potvrđuje i projekt Nezavisne udruge mladih – "(PRO)aktivan". Riječ je o projektu za koji je NUM dobio potporu na natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva - "Naš doprinos zajednici", a u okviru kojeg NUM-ovci žele urediti manji dio sportsko-rekreacijskog centra u Lepoglavi odnosno terene za minigolf, park, ljuljačke, klackalice, tobogane i stolove za stolni tenis. Navedene terene NUM želi, do nekih većih zahvata, urediti kako bi ih građani mogli koristiti i na taj način im ponuditi aktivnosti kojima se mogu baviti.

Akciju provode volonteri i članovi Nezavisne udruge mladih, a do sad su im se u radovima pridružili i članovi PAS kluba Lepoglava.

Volonteri su do sad zamijenili daske na nekoliko klupica, skinuli završnu boju na igralima za djecu, stolovima za stolni tenis i na terenima za minigolf. Do kraja projekta, čiji je završetak planiran za kraj studenog, zamijenit će se daske na preostalim klupicama, obojat će se igrala, stolovi za stolni tenis, tereni za minigolf, zamijenit će se daske na klackalicama i ljuljačkama te će se pošljunčati staze u parku za što je šljunak osigurao Grad Lepoglava. Također, planirana je i nabava opreme za stolni tenis i minigolf.

U NUM-u ističu da je ova akcija dokaz da su mladi ustrajni u svojim namjerama te da su voljni dati svoj doprinos lokalnoj zajednici u kojoj žive.