Pon25052020

Posljednje izmjene10:42:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA NEZAVISNE UDRUGE MLADIH NUM ostvario prihode veće od pola milijuna kuna, više od 60 % kroz fondove EU

SKUPŠTINA NEZAVISNE UDRUGE MLADIH NUM ostvario prihode veće od pola milijuna kuna, više od 60 % kroz fondove EU


Održana je sjednica redovne izborne Skupštine Nezavisne udruge mladih. Prvenstveno su prezentirani izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2018. godinu. Potrebno je istaknuti da su u 2018. godini ostvareni rekordni prihodi od osnutka Udruge u iznosu od 552.553,00 kn, od čega je čak 60 % stiglo iz fondova Europske unije. Rezultat je to kakav postiže mali broj udruga na području cijele Republike Hrvatske, a koji će, poručuju, nastojati i dodatno unaprijediti u godinama koje dolaze. 

Na ovogodišnjoj su Skupštini donesene određene promjene Statuta Nezavisne udruge mladih kojima će se nastojati unaprijediti rad Udruge za naredno razdoblje. Promjene se prvenstveno odnose na ukidanje tijela Nadzornog odbora te formiranje Upravnog odbora Nezavisne udruge mladih koji se sastoji od 3 osobe koje ravnopravno zastupaju i predstavljaju Udrugu.
Novoizabrani Upravni odbor Nezavisne udruge mladih, s mandatom na dvije godine, čine Tanja Mravlinčić, Marko Belač i Dario Milec koji su, prema Statutu, među sobom za predsjednika Upravnog odbora Nezavisne udruge mladih odabrali Darija Mileca.

Promjene u Statutu odnose se i na članstvo u Nezavisnoj udruzi mladih te će se, u skladu s promjenama, brisati status pridruženih članova, odnosno članova starijih od 30 godina. Budući da nema razloga zašto se bilo tko ne bi mogao priključiti radu Udruge, brisani članovi moći će se radu Udruge priključiti kao redovni članovi te aktivno sudjelovati, ali neće moći biti birani u Upravni odbor Nezavisne udruge mladih.

Uz sve navedeno, doneseni su financijski i operativni plan za 2019. godinu, a prisutnima je predložen i novi iznos članarine koji je jednoglasno prihvaćen. Nova članarina za članstvo u Nezavisnoj udruzi mladih iznosi 100,00 kn (50,00 kn za studente i srednjoškolce) te ju je potrebno platiti do 31. 03. tekuće godine.