Pon25052020

Posljednje izmjene10:42:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA DVD-a LEPOGLAVA (FOTO) Grad Lepoglava kupuje navalno vozilo vrijedno oko 2 milijuna kuna

SKUPŠTINA DVD-a LEPOGLAVA (FOTO) Grad Lepoglava kupuje navalno vozilo vrijedno oko 2 milijuna kuna


Ove će godine Grad Lepoglava za potrebe DVD-a Lepoglava kupiti novo navalno vozilo vrijedno oko 2 milijuna kuna. To je na 121. sjednici Skupštine DVD-a Lepoglava, održane proteklog vikenda, najavio gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.

Jedan je to od najvažnijih aktivnosti koje DVD Lepoglava planira realizirati u ovoj godini. Također, u planu je okončanje postupka dobivanja građevinske dozvole za izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi.
Uz najavu planova za nadolazeće razdoblje, na Skupštini je podnijeto Izvješće o radu u 2018. godini u kojoj su lepoglavski vatrogasci intervenirali 31 puta po pozivu iz Operativnog centra. Radilo se o 10 požara te o 21 tehničkoj intervenciji. Na tim su intervencijama utrošena 353 radna sata.

- Unatoč recesiji koja nas je pogodila prijašnjih godina, nismo smanjivali potporu vatrogastvu. No ipak smo u tom vremenu bili uskraćeni za mogućnost provedbe kapitalnih investicija. To će se promijeniti u nadolazećem razdoblju u kojem ćemo realizirati niz investicija koje će vatrogastvo na području Grada dići na još višu razinu. Ove ćemo godine nabaviti novo navalno vozilo vrijedno oko 2 milijuna kuna, nakon završetka projekta adaptacije vrtića na mjeru 7.4.1. prijavit ćemo projekt izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi – poručio je gradonačelnik Škvarić zahvalivši se vatrogascima za vrijeme koje izdvajaju kako bi pomogli drugima.

Čestitke su na ostvarenom lepoglavskim vatrogascima uputili tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Zvonko Videc te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave, Marijo Canjuga.
- Najvažniji zadatak u ovoj je godini u rad vatrogasnih društava uključiti što više mladih te nastaviti s osposobljavanjem vatrogasaca. Moramo nastaviti i s opremanjem naših društava pa se nadam da će se nakon nabavke vozila za DVD Lepoglavu, krenuti u nabavku vozila za potrebe društava iz Višnjice i Kamenice – poručio je Canjuga.

Na Skupštini su zaslužnim članovima Društva dodijeljena priznanja. Za 40 godina uspješnog rada u vatrogastvu dodijeljeno je priznanje Milanu Tvarogu. Dejan Bartolec i Marijan Funda primili su priznanja za 30-godišnji uspješan rad.

Zapovjedniku DVD-a Lepoglava, Zoranu Horvatu Vatrogasna zajednica Varaždinske županije dodijelila je priznanje za 25 godina rada u tijelima Zajednice.

Najvatrogascem DVD-a Lepoglava u 2018. godini proglašen je Vedran Horvat.