Pet07082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge UDRUGA UMIROVLJENIKA Najavljeno podizanje cenzusa za dobivanje gradskih uskrsnica i božićnica

UDRUGA UMIROVLJENIKA Najavljeno podizanje cenzusa za dobivanje gradskih uskrsnica i božićnica


Još jednu uspješnu godinu djelovanja redovitom je sjednicom Skupštine zaključila Udruga umirovljenika Lepoglava.

Skupština je održana u Lepoglavi, u restoranu Ivančica gdje su se, najprije u radnom dijelu Skupštine okupili delegati, a kasnije na druženju i ostali članovi Udruge.

Predsjednica Udruge umirovjenika Lepoglava, Marija Varović u uvodu je istaknula da Udruga okuplja 360 umirovljenika te da je cilj Udruge ostvarenje zajedničkih interesa njenih članova.
Vodeći se navedenim ciljem, Udruga je u protekloj godini organizirala niz aktivnosti koje su bile usmjerene zadovoljavanju potreba članova Udruge.
Između ostalog, organizirano je šest izleta. Članovi Udruge posjetili su Zagreb, Rab, Mariju Bistricu, Trsat i Kloštar Podravski. Udruga je u Lepoglavi organizirala priredbu "Mladi starijima – stariji mladima" kojom je obilježen Dan starijih osoba. Članovi Udruge i dalje su sportski aktivni. Uz redovito rekreativna druženja i protekle su godine nastupili na sportskim igrama umirovljenika Varaždinske županije. Nisu zaboravljeni ni članovi Udruge kojima je pomoć i podrška najpotrebnija. Uz obilazak, podijeljeni su im i progodni paketi za Uskrs i Božić.

- Hvala vam što ste svojim iskustvom, radom i djelovanjem doprinijeli tome da Grad Lepoglava bude sredina ugodna za život – poručio je umirovljenicima gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić koji je sjednici Skupštine nazočio zajedno sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem.
Gradonačelnik Škvarić istaknuo je da se sugestije umirovljenika uvažavaju te da će cenzus za dobivanje gradske jednokratne novčane pomoći umirovljenicima povodom Uskrsa i Božića biti podignut. Najavio je i da Grad Lepoglava planira projekt uređenja prostora za cjelodnevni boravak starijih osoba, a budućnosti i izgradnju doma za starije i nemoćne osobe na području Grada Lepoglave.