Čet28052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA URUGA MLADIH NUM na još jednom EU projektu okupio mlade iz osam zemalja

NEZAVISNA URUGA MLADIH NUM na još jednom EU projektu okupio mlade iz osam zemalja


Nezavisna udruga mladih je od 23. studenog do 1. prosinca u Šibeniku provodila projekt Erasmus+ programa pod nazivom „ActiveOpoly“ na kojem je okupila sudionike iz čak osam europskih zemalja - Malte, Rumunjske, Finske, Estonije, Poljske, Španjolske, Italije i Hrvatske.

Riječ je o treningu za osobe koje rade s mladima, a tijekom devet dana radilo se na osmišljavanju i izradi društvenih igara za rad s mladima. Uz to, obradili su i temu aktivnog građanstva te njegovu važnost i važnost motivacije mladih za aktivno građanstvo u lokalnoj zajednici, na nacionalnoj i na europskoj razini.

Zahvaljujući motiviranim, vrijednim ljudima koji žele podići kvalitetu života mladih na višu razinu, kreirano je čak pet različitih društvenih igara koje obrađuju različite teme. Društvene su igre, njihova pravila i materijali potrebni za igranje dostupni su na web stranici - https://prismsmalt8.wixsite.com/activeopoly? koja je izrađena u sklopu projekta kako bi kreirane igre bile dostupne svima.

Uz sve to, na projektu su promovirane i vrijednosti Europske unije, odnosno tolerancija, poštivanje prava drugih, multikulturanost i drugo.

Projektom je još jednom dokazano i kako se u multikulturalnom okruženju mogu postići izvrsni rezultati.