Uto22012019

Posljednje izmjene07:40:02 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo HOĆE LI U LEPOGLAVI I DALJE RADITI PEDIJATRIJSKA AMBULANTA Zbog nedostatka pedijatara prijeti zatvaranje ambulante, trenutno rješenje samo je privremeno

HOĆE LI U LEPOGLAVI I DALJE RADITI PEDIJATRIJSKA AMBULANTA Zbog nedostatka pedijatara prijeti zatvaranje ambulante, trenutno rješenje samo je privremeno


Nakon odlaska pedijatrice iz Lepoglave u pitanje je doveden rad pedijatrijske ambulante u Lepoglavi koja brine o 610 djece.
Ambulanta nakon raskida ugovora s dosadašnjom pedijatricom ponovno radi od 17. lipnja, ali riječ je o privremenom rješenju što je istaknuo i Dražen Jagić, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije.

- HZZO je u postupku zatvaranja ambulante ako se ne nađe adekvatno rješenje, a inzistira se na liječniku specijalistu pedijatru. S raskidom ugovora i odlaska dosadašnje pedijatrice, pokrenuli smo postupak za dobivanje suglasnosti za novo zapošljavanje o čemu je odluku donijelo Upravno vijeće županijskog Doma zdravlja, Varaždinska županija dala suglasnost, a Ministarstvo zdravstva ga odobrilo pa je otvoren i natječaj – istaknuo je Jagić koji dodaje da se ambulanta koja brine o više od 600 djece ne bi trebala zatvoriti te da to nije u interesu Domu zdravlja Varaždinske županije, Varaždinskoj županiji kao ni HZZO-u.

No, pedijatara na tržištu rada nema. Za rad ambulante pronađeno je privremeno rješenje koje se oslanja na pravilnik u kojem postoji mogućnost da ambulantu drži liječnik specijalist obiteljske medicine.
- Razgovaramo s Općom bolnicom Varaždin za sudjelovanjem pedijatara iz bolnice u radu ambulante u Lepoglavi te koncesionarima koji su izrazili želju da pripomognu – dodao je Jagić.

O pedijatrijskoj ambulanti u Lepoglavi raspravljalo se i na Savjetu za zdravlje Varaždinske županije.
- Na tržištu rada nedostaje pedijatara. Nema ih raspoloživih ni u Varaždinskoj županiji, a koji bi se mogli trajno zaposliti u ambulanti u Lepoglavi – istaknula je predsjednica Savjeta Mirjana Kolarek – Karakaš, dr. med., dodavši kako je ponudila rješenje odnosno pomoć u obliku zamjena dok se ne iznađe konačno rješenje koje bi osiguralo opstanak pedijatrijske ambulante u Lepoglavi.