Pon21012019

Posljednje izmjene09:58:25 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo PEDIJATRIJSKA AMBULANTA U LEPOGLAVI NASTAVLJA S RADOM Ravnatelj Doma zdravlja: "Šire se dezinformacije o zatvaranju pedijatrijske ambulante u Lepoglavi, to ne dolazi u obzir, ambulanta će raditi i dalje"

PEDIJATRIJSKA AMBULANTA U LEPOGLAVI NASTAVLJA S RADOM Ravnatelj Doma zdravlja: "Šire se dezinformacije o zatvaranju pedijatrijske ambulante u Lepoglavi, to ne dolazi u obzir, ambulanta će raditi i dalje"


Nakon što su se pojavile dezinformacije o zatvaranju pedijatrijske ambulante u Lepoglavi reagirali su mjerodavni te jasno poručili da pedijatrijska ambulanta u Lepoglavi nastavlja s radom i da njeno zatvaranje ne dolazi u obzir.

Riječ je o ambulanti koja trenutno vodi brigu o 620 malih pacijenata. Vikendima, kada pojedine pedijatrijske ambulante ne rade, ta je brojka i veća jer liječničku skrb za svoje mališane tada traže i roditelji iz drugih područja.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić jasno je poručio da Domu zdravlja niti HZZO-u nije u interesu zatvoriti pedijatrijsku ambulantu u Lepoglavi i da će ambulanta nastaviti s radom.
- Dom zdravlja čini sve što je u njegovoj moći, a što mu pravilnici dopuštaju da nakon odlaska pedijatrice osigura nastavak rada ove ambulante. U tim nastojanjima podržava nas i HZZO koji sukladno pravilnicima podržava svaku aktivnost koja će za rezultat imati daljnji rad ambulante. Mi smo pronašli liječnika, specijalista obiteljske medicine, koji radi u ovoj ambulanti i do daljnjega će u ovoj ambulanti raditi kao privremeno rješenje, a u međuvremenu pregovaramo s pedijatrima iz Opće bolnice Varaždin i pedijatrima koncesionarima u Domu zdravlja, a koji su izrazili želju da nastave raditi ovdje i da pomognu da se ova ambulanta ne zatvori. Na žalost, širi se dezinformacija o zatvaranju ambulante. To ne dolazi u obzir jer to nije u interesu nikome, a ponajmanje mališanima i njihovim roditeljima, kao i nama u Domu zdravlja i HZZO-u koji želi na području naše županije zdravstvenu skrb za sve stanovnike pa tako i za mališane. Ova ambulanta nastavlja raditi, bez obzira dal će to biti privremeno ili netko trajno rješenje – pojasnio je Jagić dodajući da će trajno rješenje, budući da trenutno na tržištu nema pedijatara, dati specijalizacija liječnika za pedijatriju koju je odobrilo Ministarstvo zdravlja.
- Na nama je da pronađemo liječnika zainteresiranog za specijalizaciju. Do njegova dolaska ambulanta će raditi su okviru trenutnog rješenja, a sve u cilju pružanja zdravstvene skrbi za sve mališane – poručio je Jagić.Do dolaska specijalista pedijatra ambulantu će voditi dr. Marija Kolačko, liječnica specijalistica obiteljske medicine koja poručuje da se u ambulanta u Lepoglavi brine za normalan neurofiziološki somatski razvoj i vodi brigu o svim kurativnim potrebama djece.
- Ova ambulanta prati njihov neurološki i somatski razvoj što je vrlo važno, uspostavlja kontakte roditelja s Općom bolnicom Varaždin i s potrebitim specijalistima, ali ne samo u Varaždinu nego i u Zagrebu te tamo gdje je to potrebno. Ukidanje jedne takve ambulante ne dolazi u obzir. Djeca i starci, a to je najvulnerabilnija dob, o njima trebamo voditi računa jer djeca su naša budućnost. Moram reći da je iznad mene Dom zdravlja Varaždinske županije i Ministarstvo, ali mislim da iznosim i njihovo mišljenje – ističe dr. Kolačko te da će se i kroz rad pedijatrijske ambulante u Lepoglavi djeci omogućiti da imaju sretno djetinjstvo.Iako nema ingerencije nad radom pedijatrijske ambulante u Lepoglavi, Grad Lepoglava u više je navrata upozoravao kako do njenog zatvaranja ne smije doći.
- Primarna zdravstvena zaštita, pogotovo djece u ruralnim područjima naše županije od presudne je važnosti, to je stvar koja je iznad svega i oko koje se moramo zdušno boriti da postane zajednički interes svih nas u Lepoglavi. 620 pacijenata je u stvari 620 obitelji koje imaju korist od liječnika u ovoj ambulanti. Ljudi moraju znati da se ambulanta ne zatvara, a Grad će dati sve od sebe da je zadrži – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač dodavši da je postulat zdrave zajednice nešto što je Gradu Lepoglavi na visokom mjestu prioriteta.


Radno vrijeme ambulante:

Neparni datumi
- od 07:00 do 14:30 sati (odmor od 10:00 do 10:30 sati)
Parni datumi
- od 13:00 do 20:30 sati (odmor od 17:00 do 17:30 sati)

Radne subote
- neparni datumi u mjesecu od 07:00 do 12:00 sati