Ned20012019

Posljednje izmjene10:12:13 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo ZDRAVSTVENA ZAŠTITA Osobe s invaliditetom u Lepoglavi više neće imati problema doći do zubara

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA Osobe s invaliditetom u Lepoglavi više neće imati problema doći do zubara


S problemima pacijenata koji dolaze na fizikalnu terapiju u Dom zdravlja u Lepoglavi, a riječ je otežanom pristupu podrumskom prostoru zgrade u kojem je smještena fizikalna terapija i do koje se dolazi samo stepenicama, susreću se i oni pacijenti koji moraju do doktora dentalne medicine čije se ordinacije nalaze na prvom katu iste zgrade. Pristup njima također je moguć samo stepenicama što osobama s invaliditetom najčešće predstavlja nepremostivu prepreku.

I dok inicijativa za ugradnju podizne platforme u zgradu Doma zdravlja u Lepoglavi, čime bi se riješio problem kretanja zgradom osoba s invaliditetom, još nije realizirana, pacijentima koji trebaju usluge doktora dentalne medicine uskoro će, zahvaljujući inicijativi i investiciji doktorice dentalne medicine Snježane Friščić Kastel, biti ponuđeno rješenje. Naime, doktorica Friščić Kastel svoju će ordinaciju smještenu na prvom katu zgrade Doma zdravlja u Lepoglavi preseliti u prizemlje dvorišta iste zgrade i to u prostor iza ljekarne.

Trenutno traju intenzivni radovi na preuređenju navedenog prostora u koji će ordinacija biti smještena i koja će imati uređen pristup za osobe s invaliditetom. Riječ je o privatnoj investiciji dr. dent. med Snježane Friščić Kastel koja se nada da bi ordinacija mogla biti preseljena tijekom listopada ove godine.

Doktoricu Friščić Kastel tom je prilikom posjetio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač spomenuvši pritom malo poznatu činjenicu kako Grad Lepoglava posljednjih godina nastoji uvjeriti Dom zdravlja Varaždinske županije u važnost neophodnih građevinskih zahvata na objektu ambulante u Lepoglavi kako bi građani imali pristup primarno zdravstvenoj zaštiti.
- Iako Dom zdravlja, odnosno problemi ambulanti u Lepoglavi ne spadaju u nadležnost Grada, moramo javno djelovati i pokušati pomoći našim građanima u ostvarivanju što bolje zdravstvene zaštite. Premda se situacija počela pokretati u pravom smjeru zajedničkim djelovanjem nove uprave Doma zdravlja što se vidjelo u našim zajedničkim nastojanjima prema pedijatrijskoj ambulanti, i dalje nastojimo riješiti problem dizala u samom objektu kako bi se olakšao pristup fizikalnoj i dentalnoj ambulanti. Ova inicijativa dr. Friščić Kastel više je nego odlična i samo potvrđuje tezu da se uvijek nađe rješenje kad se problem istinski želi riješiti – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač i dodao kako se ovime ne samo olakšava pristup osoba s otežanim kretanjem zubaru već se otvara i novi prostor za proširenje zdravstvenih usluga u lepoglavskoj ambulanti u još uvijek postojećoj ordinaciji dr. Friščić Kastel.