Ned20012019

Posljednje izmjene09:58:25 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo ZDRAVSTVO Osigurana sredstva za ugradnju lifta u objektu Doma zdravlja u Lepoglavi

ZDRAVSTVO Osigurana sredstva za ugradnju lifta u objektu Doma zdravlja u Lepoglavi


Dugogodišnja "bitka" za ugradnju lifta u objekt Doma zdravlja u Lepoglavi napokon se bliži kraju. Naime, projekt "Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji", kojim Dom zdravlja Varaždinske županije želi povećati zdravstveni standard u zdravstvenim ustanovama na području Varaždinske županije, pa tako i u Lepoglavi, dobio je zeleno svijetlo odnosno za njegovu je realizaciju iz EU odobreno 12,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U okviru navedenog projekta u objekt Doma zdravlja u Lepoglavi, uz uređenje prostora, ugradit će se lift.

- Dugi niz godina Grad Lepoglava nastoji realizirati projekt izgradnje dizala u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi. S obzirom na to da je riječ o zgradi koja je u vlasništvu Doma zdravlja Varaždinske županije Gradu su pri tome uglavnom bile "vezane ruke". No, nismo čekali da netko drugi iznađe rješenje već smo u okviru dozvoljenih zakonskih mogućnosti "gurali" taj projekt. Izradili smo i projektnu dokumentaciju te pronašli način da se prijavimo na jedan od natječaja na kojem smo imali izgledne šanse dobiti potrebna sredstva no cjelokupni je natječaj bio poništen. I dalje smo tražili mogućnosti za realizaciju projekta potičući na to i Dom zdravlja Varaždinske županije koji je priliku za to pronašao kroz prijavu projekta na operativni program "Konkurentnost i kohezija" – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

O tome da je projekt "Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji" dobio sredstva kojima će biti realiziran, što znači i ugrađen lift u Domu zdravlja u Lepoglavi, čelne ljude Grada Lepoglave obavijestio je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić.

- Projekt smo započeli stalnim 'zvocanjem' još u rujnu 2016. godine nakon čega se pristupilo izradi projektnog prijedloga od strane Doma zdravlja Varaždinske županije. Lepoglavska inicijativa prerasla je u županijsku pa se projekt proširio i na druge ambulante u Varaždinskoj županiji čime je cijela priča narasla na 12.8 milijuna kuna. Početkom svibnja ovaj, sad već regionalni projekt „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ uspješno je prijavljen je na Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ iz strukturnih fondova. Što se Lepoglave tiče, uz izgradnju dizala, projektom se planira ugradnja ulaznih automatskih kliznih vrata, uređenje ulaznih stepenica te opremanje pedijatrijske i fizikalne ambulante. Riječ je o zahvatima vrijednim 601.000 kuna – zaključuje zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.