Ned20012019

Posljednje izmjene09:58:25 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo ZDRAVLJE Dobrovoljni darivatelji krvi primili zahvalnice za darovanu krv

ZDRAVLJE Dobrovoljni darivatelji krvi primili zahvalnice za darovanu krv


Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec svečano je obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Na prigodnoj su svečanosti dobrovoljnim darivateljima krvi uručena zahvalnice za 35 i više puta darovanu krv.

Zahvalnicu i brončani znak priznanja primile su Nadica Krog, Slava Peharda i Vjekoslava Vojvodić.

Zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 55 puta darovanu krv primila je Marija Težak.

Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv primili su: Alojzije Delimar ,Tomislav Hojsak, Josip Kapustić i Ivan Dukarić iz aktiva DDK Lepoglava; zatim Krunoslav Jagić
i Željko Funda iz Aktiva DDK ''Kaznionice u Lepoglavi''; Sebastijan Banek, Nenad Bregović, Dragutin Golek, Bernardo Herceg, Franjo Hranić, Zvonimir Putarek, Stjepan Sanković, Nenad Sanković Lukačić i Antun Babić iz Aktiva DDK Ivanec; Dragutin Cafuk, Mijo Malarić, Stjepan Vincek i Slobodan Čovran iz Aktiva DDK Maruševec.

Zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv primili su: Emil Mekovec i Ivan Novak iz Aktiva DDK Lepoglava; Božidar Cikač iz Aktiv KZ Lepoglava; Vlado Čiček i Viktor Hrgar iz Aktiva DDK Maruševec; Željko Geček i Anton Kušen iz Aktiva DDK Ivanec.

Zahvalnicu i zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv primili su: Ivan Bregović i Josip Putarek iz Aktiva DDk Ivanec te Stjepan Galić i Mirko Mikačić iz Aktiva DK Maruševec.

Zahvalnicu za izvanredan uspjeh s plaketom za 125 puta darovanu krv primio je Ivan Sambolek iz Aktiva DDK Itas.

Svečanosti su uz nagrađene dobrovoljne darivatelje krvi nazočili i čelnici gradova i općina na čijem području djeluje GDCK Ivanec, ispred Grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je zahvalio dobrovoljnim darivateljima krvi s područja grada Lepoglave, ali i svim darivateljima što daruju svoju krv i spašavaju ljudske živote.

- Čast nam je i zadovoljstvo uputiti svim dobrovoljnim darivateljima krvi srdačne čestitke i izraze zahvalnosti za plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku i zahvaliti u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju. GDCK Ivanec zahvaljuje svim voditeljima aktiva darivatelja krvi koji kontinuirano animiraju i okupljaju dobrovoljne darivatelje krvi te aktivno sudjeluju u promicanju i organizaciji akcija DDK - poručila je ravnateljica GDCK Ivanec Jasminka Ruhek.