Sri24042019

Posljednje izmjene05:07:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo NAJAVA Forum žena SDP-a poziva građane da u subotu u Lepoglavi podrže akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

NAJAVA Forum žena SDP-a poziva građane da u subotu u Lepoglavi podrže akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"


Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglava ove subote, 14. travnja provodi humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade 'Ana Rukavina'.
Lepoglavske Forumašice i aktivistice akciju 'Omiljeni cvijet Ane Rukavine' provoditi će ispred trgovačkog centra (preko puta pošte) u Lepoglavi, Trg 1. hrvatskog sveučilišta bb u vremenu od 9 do 11 sati.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a proteklih je deset godina dao velik doprinos razvoju Registra, a s istim žarom organiziramo i ovogodišnju akciju.

- Pozivamo naše sugrađane da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana pridonesu funkcioniranju Registra i povećanju šansi za ozdravljenje oboljelima od leukemije. Cjelokupni prikupljeni iznos od akcije uplatit će se u Registar dobrotvornih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade „Ana Rukavina“- poručuju iz SDP-a Lepoglava, i dodaju kako je dodatni cilj akcije osvijestiti građane kako mogu pomoći oboljelima od leukemije, te će tom prigodom dijeliti i prigodne letke u kojima se može saznati sve o mogućnostima, načinu i metodama darivanja koštane srži i upisu u registar dobrovoljnih darivatelja.

Od početka rada Registra 2007. godine, broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je sa skromnih 150 na preko 50 tisuća potencijalnih darivatelja, od čega je 48 tisuća darovanih uzoraka tipizirano.

U svijetu postoji velik broj bolesnika čiji život ovisi o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu pronaći podudarnog darivatelja. Zahvaljujući Registru, do danas je u Hrvatskoj provedeno 60-tak transplantacija matičnih stanica, odnosno, pružena je nada za spas ljudskih života.