Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo VAŽNA OBAVIJEST Propisane mjere za suzbijanje širenja korona virusa na području Grada Lepoglave. Zatvaraju se Gradska knjižnica, Dječji vrtić,...

VAŽNA OBAVIJEST Propisane mjere za suzbijanje širenja korona virusa na području Grada Lepoglave. Zatvaraju se Gradska knjižnica, Dječji vrtić,...

S obzirom na trenutnu situaciju vezanu za korona virus gradonačelnik Grada Lepoglave donio je odluku da se u cilju prevencije širenja virusa COVID – 19 na području Grada Lepoglave, a prema preporukama iz Odluke Stožera civilne zaštite Varaždinske županije o provođenju mjera zaštite od korona virusa prilikom okupljanja građana na području Varaždinske županije, za razdoblje do 30.03.2020. godine, nalaže i preporuča sljedeće:

1.) Na području Grada Lepoglava odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, na kojem se očekuje dolazak više od 100 osoba, a preporuča se otkazati sva ostala okupljanja, manifestacije, sportska natjecanja, treninzi, predstave, kulturne priredbe i ostali javne skupove.

2.) Nalaže se privremeno zatvaranje Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava.

3.) Nalaže se privremeno zatvaranje Dječjeg vrtića LEPOGLAVA, uz osiguravanje dežurstava u vrtiću i mogućnost smještaja korisnika Dječjeg vrtića za roditelje koji nemaju alternative za brigu od djeci.

4.) Nalaže se privremeno zatvaranje društvenih domova, prostora udruga civilnih društava, kao i prostora koje udruge koriste za redovne aktivnosti.

5.) Preventivno se zatvaraju svi sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta na području Grada Lepoglave.

6.) Preporuča se odvijanje sprovoda samo u krugu najuže obitelji. 7.) Preporuča se odvijanje vjenčanja samo u krugu najuže obitelji.

8.) Gradska uprava Grada Lepoglave ograničava rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. U iznimnim situacijama, kada je zbog zadanih rokova u određenom roku potrebno predati pismeno Gradu Lepoglavi, pisarnica Grada Lepoglave će isto zaprimiti.

9.) Dužnosnici i službenici  gradske uprave Grada Lepoglave dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučiti i građanima / strankama sa kojima su u komunikaciji.

10.) Preporučuje se svim građanima Grada Lepoglave da, što manje moguće, koriste usluge fizičkog dolaska u Dom zdravlja Lepoglava radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.

11.) Mole se građani Grada Lepoglave koji su od 1. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim područjima, da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu i postupaju po naputku.

IU slučaju pojave zdravstvenih smetnji respiratornog sustava (kašalj, grlobolja i povišena temperatura) građani se pozivaju da ne odlaze u zdravstvene ustanove nenajavljeno, nego prethodno telefonski kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine, koji će se po potrebi konzultirati s epidemiologom. Potrebno je dati podatke o tijeku bolesti i navesti svoje kretanje unatrag 14 dana, ako se radi o boravku u nekoj od zemalja s pojavom epidemije.