Sub28032020

Posljednje izmjene08:33:50 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo OBAVIJEST Ne odlazite na dječja igrališta

OBAVIJEST Ne odlazite na dječja igrališta


S ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva iz Stožera civilne zaštite Republike pristigle su nove upute od kojih jedna onemogućava daljnje korištenje dječjih igrališta.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske tako nalaže da se:
     - osigura mogućnost plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdje god je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede
     - sva dječja igrališta ograde i zatvore, čime bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištu, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Ove mjere na snazi su od danas, 20.03. i traju do daljnjega.

- Službenici Grada Lepoglave danas su ogradili sva sportsko-rekreativna igrališta kao i lokacije dječjih igrala po mjesnim odborima sukladno preporukama državnog Stožera civilne zaštite. Znamo da je ovo izuzetno nepopularna mjera, ali svi zajedno sada moramo pokazati odgovornost u ovoj novonastaloj situaciji. Da bi i mjera postigla rezultat od presudne je važnosti da upravo vi roditelji objasnite djeci zašto trenutno ne mogu na igralište. Suzdržavajte se i vi od okupljanja s više od 5 ljudi i pokažite primjerom djeci kako brinete za njih – poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave Hrvoje Kovač.