Uto26052020

Posljednje izmjene06:22:37 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo AKTUALNO Kreće podjela zaštitnih maskica

AKTUALNO Kreće podjela zaštitnih maskica


Maskice za lice vrlo su tražena roba posljednjih dana. Na tržištu ih nema, a sva količina koja pristiže iz inozemstva usmjerena je na zadovoljavanje potreba primarno izloženih građana i stručnog medicinskog osoblja. Kako bi doskočili problemu i ne čekali u redu, Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave u suradnji s tekstilnim tvrtkama na lepoglavskom području osigurao je šivanje nekoliko tisuća maskica za svoje građane.

Prva količina od 2000 maskica izašla je iz pogona lokalnih tvrtki te će se od nedjelje (29. ožujka) dijeliti građanima. Podjelu po ulicama, do kućnog praga vršit će vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave u sklopu svojih redovnih zadataka patroliranja ulicama i naselja na širem gradskom području. Na taj način građani neće biti izloženi nepotrebnim izlascima i okupljanjima. Maskice se dijele po kućanstvima, a u tijeku je i šivanje novih kojima bi se osigurala mogućnost da svaki građanin ima svoju maskicu.

- Ovom aktivnošću s jedne strane održavamo gospodarsku djelatnost naših tvrtki koje zapošljavaju veći broj naših građana, a s druge strane nastojimo povećati sigurnost i mirnoću šire lokalne zajednice. Zajedničkim naporima svih dionika sustava zaštite i spašavanja, ali i odgovornih poslodavaca te njihovih predanih radnica svi zajedno dajemo svoj obol ovoj epidemijskoj krizi u kojoj smo se našli – kaže načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač koji je zahvalio radnicama koje su danonoćno proizvodile maskice.
- Nemamo riječi zahvale kojima bismo izrekli jedno veliko HVALA našim radnicama koje su u svojim pogonima posljednjih tjedana radile na šivanju tisuća i tisuća maskica. Kad ih vidite, zahvalite svakoj od njih i sjetite se da u ovakvim kriznim situacijama u pravilu obični ljudi, koji se ne ističu radeći svoje poslove, podnesu najveći teret – rekao je Kovač.

Maskice će podići osjećaj sigurnosti, ali najbolja borba protiv koronavirusa i dalje je ostanak kod kuće, poručuju iz Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave.

Maskice će na terenu dijeliti vatrogasci tijekom nadolazećih dana u periodu od:
08 – 10 sati
12 – 14 sati
17 – 19 sati