Čet29072021

Posljednje izmjene10:39:30 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo NAJAVA Darujete krv na akciji dobrovoljnog darivanja krvi 17. studenog u Lepoglavi

NAJAVA Darujete krv na akciji dobrovoljnog darivanja krvi 17. studenog u Lepoglavi


GDCK Ivanec poziva sve građane šireg lepoglavskog područja da se uključe u akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se u utorak, 17. studenog održati u Lepoglavi. Akcija će biti održana u prostorijama restorana „Ivančica“ od 9 do 12 sati.

Dobrovoljno darivanje krvi posebno je bitno u trenutnoj epidemiološkoj situaciji kako bi se osigurale dostatne količine zdrave krvi i na taj način pomogao neometan rad zdravstvenih ustanova. Broj bolesnih ljudi te onih u opasnosti razvijanja bolesti raste iz dana u dan, a zalihe krvi su vrlo oskudne. Stoga je bitnije nego ikad odazvati se na akcije DDK.

- Ako ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život – poručuju iz GDCK Ivanec.

Sukladno epidemiološkoj situaciji, tijekom akcije će se najstrože poštivati sve zaštitne mjere što uključuje pravilnu dezinfekciju, zaštitnu opremu za djelatnike i darivatelje koji neće svoju imati, zračenje prostora i održavanje propisanog razmaka. GDCK Ivanec će se pobrinuti da se svi darivatelji osjećaju sigurno na ovoj i dolazećim akcijama, kako se broj darivatelja i prikupljenih doza ne bi smanjio za dobrobit svih nas.

Svim darivateljima nakon akcije osiguran je zahvalni obrok.