Ned05122021

Posljednje izmjene11:31:08 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo

Društvo

ADVENT U LEPOGLAVI Upaljena prva adventska svijeća


Paljenjem prve adventske svijeće u Lepoglavi je i simbolično označen početak adventa. Prva je adventska svijeća, na adventskom vijencu postavljenom u blizini župne crkve u Lepoglavi, upaljenja u zoru prvog dana adventa, nakon mise zornice. Simbolično ju je, nakon molitve koju je pred okupljenim vjernicima predvodio lepoglavski župnik vlč. Nenad Piskač, upalio gradonačelnik Marijan Škvarić.

Opširnije...

PLANINARSKO DRUŠTVO VILINSKA ŠPICA Mala planinarska škola Lepoglava 2021 u punom je zamahu


U sklopu trećeg edukativnog modula Male planinarske škole Lepoglava 2021., polaznici su 20.11.2021. godine bili na planinarenju na Strahinjčici - uspon iz naselja Strahinje krapinsko.

Opširnije...

SJEĆANJE Odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje


Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje obilježen je u Lepoglavi. U predvečerje dana u kojem se cijela Hrvatska s pijetetom prisjećala vukovarske i škabrnjske tragedije, počast je žrtvama odana misnim slavljem i kolonom sjećanja.

Opširnije...

OBAVIJEST Ove subote građani se mogu cijepiti u ordinacijama opće medicine u Lepoglavi i Višnjici


Ovog subote, 13. studenog, u vremenu od 8 do 12 sati, bit će organizirano cijepljenje protiv COVID-a 19 u ordinacijama obiteljske medicine u Varaždinskoj županiji pa tako i na području Grada Lepoglave.

Na području Grada Lepoglave građani će se, u navedeno vrijeme, moći cijepiti u ordinacijama u Lepoglavi i Višnjici:
- ordinacija dr. Zvonimir Bendeković, Lepoglava
- ordinacija dr. Ljubica Knez, Lepoglava
- ordinacija dr. Gordana Županić, Lepoglava
- ordinacija dr. Sokolj Ramadani, Donja Višnjica

SJEĆANJE Odana počast vukovarskom heroju Dragutinu Godiniću Bađi


Na 30. godišnjicu pogibije hrvatskog branitelja Dragutina Godinića Bađe kod njegova su se posljednjeg počivališta na gradskom groblju u Lepoglavi, kakao bi mu odali počast, 8. studenog okupili članovi njegove obitelji, suborci, prijatelji, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova te braniteljskih udruga - Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, UDVDR Ivanec i ivanečkog ogranka HVIDRA-e.

Opširnije...

SJEĆANJE Odan počast Marijanu Matišiću


Prije tri je desetljeća, 3. studenog 1991. godine, u mjestu Miškovići na otoku Pagu, izvršavajući zadataka pratnje misije Europske zajednice, u prometnoj nesreći smrtno stradao Marijan Matišić.

Opširnije...

MLADI U FOKUSU U Portugalu predstavljen lepoglavski rad s mladima


Portimão, grad na jugu Portugala je od 26. do 29. listopada bio domaćin međunarodne konferencije „Democracy Reloading“. Među stotinjak prisutnih praktičara rada s mladima, aktivista, volontera, znanstvenika, stručnjaka i političara bio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Hrvoje Kovač, inače član i predstavnik hrvatskog tima uključenog u navedeni projekt, koji je na jednom panelu konferencije govorio o radu s mladima iz perspektive Lepoglave, ali i Republike Hrvatske.

Opširnije...

TRADICIJA Promocija mlinčenog kolača


U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme
Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Opširnije...

UNESCO FESTIVAL U TURSKOJ Dobra prezentacija Lepoglave


Povijesna jezgra poznate Antalije u Turskoj, Kaleiçi – Muratpaşa bila je poprište šestog izdanja najvećeg kulturnog događanja u toj turskoj provinciji. UNESCO festival ove je godine okupio preko stotinu predstavnika 36 gradova iz 21 zemlje svijeta od Europe preko Sjeverne Afrike i Bliskog istoka do središnje Azije. Hrvatsku je po drugi puta predstavljala Lepoglava kojoj je veliku podršku pritom pružila Turska razvojna agencija – TIKA prepoznavši u Lepoglavi dobrog partnera za suradnju na području kulture i kulturne baštine.

Opširnije...