Čet28052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Gradnja kanalizacijskog sustava

Gradnja kanalizacijskog sustava

kanalizacija_kamenica2
 

Kamenica će biti prvo naselje na području grada Lepoglave koja će imati u potpunosti uređen kanalizacijski sustav. U korist toj činjenici idu nedavno započeti radovi na izgradnji još jednog kraka kanalizacijskog sustava na kameničkom području.

- Dosad su izgrađena četiri kraka kanalizacije kojima je obuhvaćen centar Kamenice. Ovo je posljednji krak koji će omogućiti spajanje cijelog sustava na kanalizacijski pročistač za koji se radi projekt i čija se gradnja planira u idućoj godini. – pojasnio je, obilazeći radove, dinamiku realizacije projekta lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

 

Radovi se odvijaju uz županijsku prometnicu od ulaza u centar Kamenice pa do raskrižja prema naselju Cikači, na duljini od oko 750 metara i uz gradnju kanalizacije obuhvaćaju i uređenje odvodnje i gradnju nogostupa.

 

- Investicija je vrijedna milijun i 500 tisuća kuna i Grad Lepoglava je realizira u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste pri čemu Grad osigurava 30 posto potrebnih sredstva. – dodao je gradonačelnik Škvarić.

 

Radovi u  Kamenice trebali bi završiti do kraja godine kada će se na novi kanalizacijski sustav moći priključiti tamošnja domaćinstva, dok će građani moći koristit nogostup i sigurnije se kretati županijskom prometnicom. 

 

Inače, kad je kanalizacija u pitanju, jedan od prioritetnih projekata Grada Lepoglave u narednim je godinama izgradnja sustava odvodnje za centar grada Lepoglave i okolna naselja. Riječ je o najvećem komunalnom projektu u gradskoj povijesti vrijednom 90 milijuna kuna za kojeg je već napravljen projekt i dobivena građevinska dozvola.

Sredstva za njegovu realizaciju  te gradnju pročistačau Kamenici, pokušat će se osigurati kroz fondove Europske unije te uključivanjem u projekt Hrvatskih voda i resornih ministarstava.