Čet28052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Sanacija klizišta

Sanacija klizišta

kliziste_podgorje1

I dok je s jedne strane nedostatak kiše tijekom ljeta uvjetovao sušu, s druge strane, zahvaljujući rijetkim kišnim oborinama, mirovala su klizišta.

Tako i na području grada Lepoglave  gdje su u posljednjih nekoliko godina brojna klizišta, odnoseći ceste i prijeteći stambenim i gospodarskim objektima, zadavala probleme građanima. Iako zbog nedostatka oborina nije dolazilo do novih klizanja tla, problem klizišta i dalje je prisutan. Naime, još nisu sanirana sva ranije nastala klizišta od kojih neka i dalje prijete i građanima otežavaju život. Grad Lepoglava sustavno rješava taj problem, pa je tako zahvaljujući dobroj suradnji Grada i Županijske uprave za ceste započela sanacija klizišta na županijskoj cesti u Kameničkom podgorju. 

 
- Ovo je cesta koja spaja općinu Bednja sa Kamenicom i na nju je vezan veliki broj ljudi, posebice školaraca. Kako bi svima njima olakšali putovanje dali smo zahtjev za sanaciju Županijskoj upravi za ceste koja je imala razumijevanja te krenula sa sanacijom klizišta vrijednom oko pola milijuna kuna. Vjerujemo da će sanacija biti gotova za otprilike mjesec dana što će omogućiti sanaciju i ostalih oštećenja nastalih klizanjem tla te dodatno uređenje ove ceste kako bi se žiteljima ovog kraja omogućila normalna cestovna komunikacija. – rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

- Uređene ceste i ostala izgrađena komunalna infrastruktura uvjetovali su da u posljednjih desetak godina u Kameničkom podgorju ostaje živjeti sve više mladih. Uz to, sve se češće vračaju oni koji su nekad, zbog teških uvjeta života i u potrazi za poslom, napuštali ovaj kraj – istaknuo je, promatrajući početak radova na klizištu, Stjepan Juren, predsjednik Mjesnog odbora Kameničko podgorje.
Zato je sanacija klizišta izuzetno važna i više je od običnih radova budući da bi  loša infrastruktura ponovno žitelje ovog kraja mogla natjerati na odlazak.