Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Video: Radovi na zaobilaznici

Video: Radovi na zaobilaznici

skretac-lijevi

Za prebrzu vožnju na lepoglavskoj obilaznici gradska je uprava pronašla riješenje u vidu takozvanog "lijevog skretača" čiji radovi su trenutno na čekanju zbog problema s plinovodom koji se nalazi ispod sloja asfalta. Bilo kako blo, proširenjem ceste kako bi se napravilo mjesta za lijevi skretač na obilaznici ujedno će biti riješena još jedna takozvana crna točka na lepoglavskim prometnicama.

Skretanje s lepoglavske obilaznice u Ulicu kardinala Alojzija Stepinca oduvijek je predstavljalo opasnost za sve sudionike u prometu, osobito za pješake. Duga, ravna prometnica, točnije državna cesta D35 karakteristična je po gustom prometu, teškim kamionima i prebrzoj vožnji što je nerijetko uzrokovalo prometne nesreće. Gradska je uprava stoga zajedno sa Županijskom upravom za ceste i Hrvatskim cestama krenula u realizaciju ovog projekta koji se odnosi na proširenje i kompletno uređenje ovog raskrižja.

Pripreme za radove jednog od najzahtjevnijih čvorišta na lepoglavskim prometnicama odužile su se jer je trebalo uskladiti radove na državnoj i županijskoj cesti koje se sijeku na spornom raskrižju. Nakon proširenja, Županijska uprava za ceste i Hrvatske ceste obavit će završne radove, a kako bi se povećala sigurnost pješaka u planu je i izgradnja nogostupa.

Izgradnja nogostupa dio je kružne šetnje oko grada čija je izgradnja također u planu, a osim nogostupa s vremenom će na tom potezu biti postavljena javna rasvjeta ali i klupe za odmor.