Ned31052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Postignut dogovor s Elektrom

Postignut dogovor s Elektrom

javna_rasvjeta

Činjenica da Elektra u ovoj godini na području grada Lepoglave nije izvršila potrebne rekonstrukcije niskonaponske mreže, bila je povod sastanku na kojem je u Varaždinu o tom problemu s direktorom Elektre Varaždin, Zvonkom Rožmarićem, razgovarao gradonačelnik Marijan Škvarić.

Gradonačelniku Škvariću dano je obećanje da će Elektra učiniti sve da u ovoj godini prema ranije postignutom dogovoru izvrši rekonstrukciju niskonaponske mreže na području Zlogonja i u Žarovnici na području zaselka Cerovčeci. Tim bi se stanovnicima na tim područjima omogućila normalna opskrba električnom energijom, a Gradu stvorili uvjeti za postavljanje javne rasvjete.

Pored ovih, gradonačelnik Škavrić podsjetio je nadležne u Elektri na potrebu izvršenja niza zahvata na rekonstrukciji niskonaponskih mreža na području Kamenice u zaselku Crkovec, zatim u Donjoj Višnjici u zaselku Cari te u Žarovnici kao i u pograničnom gradskom području. Riječ je o programu rekonstrukcije niskonaponske mreže koji se već niz godina, od strane Grada Lepoglave, upućuje na adresu Elektre zajedno sa zahtjevom za njegovu što hitniju realizaciju.

A koliko je na pojedinim gradskim područjima rekonstrukcija neophodno, direktora Elektre Varaždin obavijestio je predsjednik Mjesnog odbora Kameničko Podgorje Juren Stjepan koji je također nazočio navedenom sastanku. On je tom prilikom podsjetio direktora Rožmana na činjenicu da je na području Kameničkog podgorja zadnja rekonstrukcija niskonaponske mreže obavljena prije 50 godina i da je krajnje vrijeme da se i na tom području krene s rekonstrukcijom postojeća električne mreže. U Elketri su izrazili namjeru da u ovoj godini i na tom području izvrše potrebnu rekonstrukciju niskonaponske mreže.

Pored potreba za rekonstrukcijom niskonaponskih mreža na području grada Lepoglave, razgovaralo se, s obzirom na širenje poslovne zone u Lepoglavi, da se na tom području izgradi još jedna trafostanica.