Pon21092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Izgradnja prometnica u Lepoglavi

Izgradnja prometnica u Lepoglavi

prometnice-n

Lijepo vrijeme koje se nastavlja i s početkom jeseni pogoduje realizaciji mnogih komunalnih projekata pa tako i uređnju lokalne cestovne infrastrukture na području Grada Lepoglave. Tako ovih dana traju ili su završeni intenzivni radovi na uređenju lokalnih prometnica na nekoliko pavaca i to na području Višnjice, u Kameničkom podgorju, Žarovnici i Leoglavi.

Riječ je o ukupno o 5 i pol kilometara lokalnih prometnica koje su presvučene asfaltnim slojem za što je u okviru Programa gradnje uređaja komunalne infrastrukture  iz proračuna Grada Lepoglave izdvojeno 2 i pol milijuna kuna.

Radove obavlja tvrtka Cesta Varaždin, a jedno od gradilišta na kojem se uređuje cesta u dužini od oko jednog kilometra, uz samo Hrvatsko – slovensku granicu, na području Zlogonja jučer je sa svojim slovenskim kolegom, načelnikom Općine Cirkulane Janezom Jurgecom, obišao i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Tom je prilikom  dogovoren nastavak suradnje na ovakvim komunalnim projektima od izuzetne važnosti za pogranična područja s jedne i druge strane granice. Načelnik Općine Cirkulane tom je prilikom najavio kako će nakon što Grad Lepoglava završi uređenje navedene prometnice, slovenska strana urediti spojnu cestu iz smjera Slovenije.

Fotografije: Dražen Hočurščak